Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsmail Heniyye'nin Ölümüne Başsağlığı Mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin şehit düşmesiyle ilgili mesaj yayımladı.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 08:37
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 08:37

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsmail Heniyye'nin Ölümüne Başsağlığı Mesajı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsmail Heniyye için baş sağlığı diledi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin davasının önemli liderlerinden biri olan İsmail Heniyye'nin hayatını kaybetmesi üzerine bir mesaj yayımladı. Heniyye, Tahran'da uğradığı saldırıda şehit oldu.

Kurtulmuş’un Mesajı

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, 'Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz' derler" ayetini alıntıladı. Mesajında şunları ifade etti:

"Gazze’nin şehitler kervanına bir büyük mücahit daha katıldı. İsmail Heniyye kardeşimiz, insanlık düşmanı Siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehit edildi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, makamı ali, mekanı cennet olsun. İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü."

Filistin Davasına Adanmış Bir Ömür

Kurtulmuş, Heniyye'nin devam eden mücadelesinin gelecek nesillere örnek olacağına dikkat çekti: "Çocuklarının ve torunlarının şehadetinin ardından gösterdiği vakur duruşu ve sarsılmaz inancı karşısında Rabbim onu da şehitlikle mükafatlandırdı. Merhum Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi, 'Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.'"

Son olarak, Kurtulmuş, Filistin halkına ve özgür Filistin davasına gönül vermiş olanlara sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu.