Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Netanyahu'ya Sert Tepki

Kurtulmuş, Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasını eleştirerek, savaş suçlularının mecliste değil, sanık sandalyesinde olması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 12:09
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 12:09

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Netanyahu'ya Sert Tepki

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Netanyahu'ya Cevap

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil sanık sandalyesidir" ifadelerini kullandı.

Gazze'deki Durum Eleştirildi

Kurtulmuş, yazılı bir açıklama yaparak, Gazze’de süregelen insani krizin ve katliamların arkasındaki isim olarak Netanyahu’yu işaret etti. "Gazze’de yaklaşık 10 aydır devam eden ve soykırım boyutlarına ulaşan katliamın üstü örtülemeyecek bir gerçektir" dedi.

Netanyahu'nun İfadesi ve Uluslararası Hukuk

Kurtulmuş, "Uluslararası hukuku hiçe sayan, bölgeyi ateşe veren bu kişiye böyle bir ortam sağlanması esef vericidir" derken, ABD Kongresi’nde yaşanan tablonun, İsrail’in işgalinin sadece Filistin ile sınırlı olmayacağını da vurguladı.

Kongre Üyesi Tepkileri Önemli

Kurtulmuş, "Kongre üyelerinin bir kısmının bu sahne şovuna katılmayı reddetmeleri, bu durumun farkında olduklarının bir işareti" dedi. "Demokrasi, hukuk ve adalet gibi değerleri ayaklar altına alan bir ortamda bu tavrı gösterenlerin cesaretini takdir ediyorum" şeklinde ifade etti.

Halk ve İnsanlık Cephesi

Kurtulmuş, ABD halkına adalet ve barış için mücadele çağrısı yaptı ve insanlık cephesinin akıl ve vicdan sahibi bireylerini selamlayarak, "Hak er ya da geç yerini bulacak, adalet mutlaka tecelli edecektir" dedi.