Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM'de Vergi ve Sosyal Güvenlik Düzenlemeleri Oylandı

TBMM Genel Kurulunda vergi ve sosyal güvenlik düzenlemeleri içeren kanun teklifi ile en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 01:28
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 01:28

TBMM'de Vergi ve Sosyal Güvenlik Düzenlemeleri Oylandı

Vergi Düzenlemeleri TBMM Genel Kurulu'nda Onaylandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, vergi ve sosyal güvenlik alanında önemli düzenlemeleri içeren kanun teklifi görüşüldü. Teklifin 9 maddesi kabul edildi ve en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olarak yükseltilmesi sağlandı.

Yeni KDV Düzenlemeleri

Kabul edilen düzenlemelere göre, birleşme, devir ve bölünme işlemleri sırasında devreden katma değer vergisi (KDV) ve iade hakkının, 5 yıllık zaman aşımına tabi olmadan yeni şirkete devri mümkün olacak. Mükellefler, indirilemeyen KDV'lerinin 5 yıl içinde telafi edilememesi durumunda, bu meblağın vergi incelemesi yoluyla gider olarak dikkate alınmasına olanak tanıyacak.

Deprem Yardımlarında KDV İstisnası

6 Şubat 2023 depremi sonrası, yabancı devlet kurumları tarafından yapılacak yardımlara KDV istisnası sağlanacak. Bu düzenleme, genel bütçeli kamu idarelerine bağışlanan taşınmazların inşası için geçerli olacak.

Serbest Bölgelerde Değişiklikler

Serbest bölgelerde faaliyet gösteren firmaların, yurt içi satışlarından elde ettikleri kazançlara yönelik gelir ve kurumlar vergisi istisnası kaldırılacak. Ancak, sadece serbest bölgelerde üretilen ürünlerin yurt dışına yapılacak satışları muaf tutulacak.

Sosyal Güvenlik Düzenlemeleri

Türk Kızılay Derneği’ne bağlı çalışanların sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emeklilik veya yaşlılık aylıkları kesilmeyecek.

Filistinli Liderlerin Meclis Daveti

Saadet Partisi Milletvekili Necmettin Çalışkan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Meclis'e davet edilmesi gerektiğini vurguladı. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ise, Abbas’a resmi bir davet gönderildiğini ifade etti.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşimin erteleneceğini belirterek, oturumun saat 14:00’te yeniden toplanacağını duyurdu.