Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Genel Kurulu'nda Gündem Dışı Konuşmalar

TBMM Genel Kurulu, gündem dışı konuşmalara ev sahipliği yaptı. Milletvekilleri önemli konulara dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 14:30

TBMM Genel Kurulu'nda Gündem Dışı Konuşmalar

TBMM Genel Kurulu Toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın başkanlığında bir araya geldi. Bozdağ, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz hakkı tanıdı.

Milletvekillerinin Önemli Konuşmaları

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, tapu ve veraset işlemlerinde vatandaşların karşılaştığı sorunları dile getirerek, bu süreçlerin oldukça sıkıcı ve yorucu olduğuna vurgu yaptı. Öztürk, gelişmiş ülkelerin dijitalleşme sürecini tamamlayarak, devlet dairelerindeki işlemleri internet üzerinden yürüttüğünü belirtti. Bu durumun, işlemlerin yüz yüze yapılmasının vatandaşın zamanını çaldığını ve devletin kaynaklarının verimsiz kullanılmasına yol açtığını ifade etti.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat’ın tarihi eser envanteri açısından zengin olduğunu, ancak son 22 yıldır devam eden iktidar sürecinde maden ruhsatlandırmalarıyla bu coğrafyanın tahrip edildiğini dile getirdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya değinerek, Batı'nın ikiyüzlü duruşunu ve İsrail'in işlediği savaş suçlarına dikkat çekti.