Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Genel Kurulu'nda 'Mavi Vatan' Tartışmaları

Hulusi Akar, 'Mavi Vatan' ifadesine yapılan eleştirileri yanıtlayarak, askeri ve sivil fedakarlıklara dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 15:33
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 15:33

TBMM Genel Kurulu'nda 'Mavi Vatan' Tartışmaları

TBMM Genel Kurulu Toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Toplantıda, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan tarafından 'Mavi Vatan' kavramına yönelik yapılan 'masal' nitelemesine sert bir şekilde yanıt verdi.

Akar'dan Sert Tepki

Akar, konuşmasında, 'Devletimizin askeriyle, siviliyle her türlü kahramanlık ve fedakarlığı göstererek hak, alaka ve menfaatlerimizi korumasını masal olarak nitelemek, gerçekten büyük bir gaflet ve talihsizliktir.' ifadelerini kullandı. Akar, Mavi Vatan'ın yalnızca bir kavram olmadığını, deniz yetki alanlarının Türkiye için stratejik önem taşıdığını vurguladı.

Türk Savunma Sanayisi Gerçekleri

Akar, Türk savunma sanayi ürünlerinin, 'bir masal değil, hayatımızın gerçekleri' olduğunu belirtirken, İHA'lar ve diğer askeri donanımların başarılarına da dikkat çekti. 'Bir gemimizin 182 gün denizde kalması ve deniz kuvvetlerimizin yıllık 200 bin saat seyir yapması bir rekordur.' dedi.

CHP'li Vekil Kılıç'tan Hayvanlara Destek

Aynı oturumda CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifine 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı ve bu konudaki sorunları dile getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Serap Yazıcı Özbudun'un İddiaları

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, Alanya'daki bir okulda öğrencilerden yurt dışı gezisi için alınan ücretlerin iade edilmediğini ve soruşturma kapsamında bir kişinin tutuklandığını ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfettiş görevlendirilmesini istedi.

Akar’ın Sözleri Tepkileri Çekti

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Akar’ın açıklamalarına karşı çıkarak Mavi Vatan'ın partileri için önemini vurguladı. Akar ise CHP milletvekillerinin tekrar söz atması üzerine, 'Dinleyin. Ben konuşmacıyım. Meclisin bir nizamı var.' yanıtını verdi.

Mavi Vatan'la ilgili tartışmaların ve açıklamaların mecliste önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.