Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Genel Kurulu'nda Şiddet ve Tarım Konuları Gündemde

TBMM Genel Kurulu, gündem dışı konuşmalarla şiddet olayları ve çiftçilerin sorunlarını ele aldı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 15:03
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 15:03

TBMM Genel Kurulu'nda Şiddet ve Tarım Konuları Gündemde

TBMM Genel Kurulu Toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında bir araya geldi. Bozdağ, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline söz verdi.

Şiddet Olayları Gündeme Taşıldı

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat'ta yaşanan silahlı saldırı olayları hakkında bilgi verdi. Tokat’ta 21. Dönem MHP Tokat Milletvekili Lütfi Ceylan'ın kardeşi Mustafa Ceylan silahlı saldırıya uğramıştı. Bulut, Zile ilçesinde de başka bir saldırının meydana geldiğini belirtti:

"1979 yılında hayatını kaybeden şehit Mustafa Daşdangil’in ismini taşıyan kardeşi, bir siyasi partinin militanları tarafından ağır yaralandı. Bu vahim olayın ardından, hukuki süreç için karakola giden il genel meclis üyemiz Semih Gerez de saldırganların akrabaları tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmıştır."

Bulut, bu tür saldırıların Anadolu'nun hiçbir yerinde kardeşlik hukukunu zedelemeyeceğini vurguladı.

Tarım Sektöründeki Sorunlar Ele Alındı

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya'nın Türkiye'nin kuru kayısı üretiminin %78'ini karşıladığını belirtti. Tüfenkci, kayısı üretiminin sürdürülebilirliği için Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) destekleme alımlarının önemli olduğunu ifade etti:

"Kayısının değerine uygun alım satımı, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin sağlanması Malatyalı çiftçiyi rahatlatıyor ancak daha fazlasına ihtiyaç var; TMO'nun devreye girmesi gerekmektedir."

Tüfenkci, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Yeni Malatyaspor'un haksızlığa uğratıldığını ifade ederek, "TFF'nin yeni yönetimi, Yeni Malatyaspor'un 1. Lig'den çekilme talebini kesin bir dille reddetti. Bu, büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir; bu karar vicdanları da yaralıyor." dedi.

Mardin'in Sorunları Gündemde

DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan, Mardin'in sorunlarına dair gündem oluşturdu.