Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM, Netanyahu'nun ABD Kongresindeki Konuşmasını Şiddetle Kınadı

TBMM, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayı demokratik bir ayıp olarak nitelendirerek kınadı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 00:34
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 00:34

TBMM, Netanyahu'nun ABD Kongresindeki Konuşmasını Şiddetle Kınadı

TBMM, Netanyahu'ya Tepki Gösterdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından alınan karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TBMM Kararında Öne Çıkanlar

Resmi Gazete'de yayımlanan karar metninde, İsrail'in Filistin'deki haksız işgali ve Gazze'deki etnik temizlik kampanyası eleştirildi. Kararda, "Bu konuşmanın tarihe bir utanç tablosu olarak geçtiği" ifade edildi. Tüm Dikkatler Gazze Üzerinde

Kararda, Gazze'de son on ayda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 40 bin sivilin hayatını kaybettiği, 2 milyon insanın yerinden edildiği ve hayatta kalanların ciddi insani krizle karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Demokratik Bir Ayıp Olarak Değerlendirildi

TBMM'nin kararında, "Demokratik bir kurumun, İsrail'in saldırganlığına destek vermesi esef vericidir" denildi. Kararda, ABD Kongresi üyelerinin, Netanyahu'yu alkışlamalarını eleştirerek, "Savaş suçlularının konuşacağı yer parlamentolar değil, uluslararası mahkemelerdir" ifadeleri kullanıldı. Uluslararası Çabalar Çağrısı

TBMM, tüm karar alıcıları, Gazze'deki kanı durdurmak için etkili tedbirler almaya ve hesap verebilirlik çabalarına katkı sağlamak için harekete geçmeye davet etti.