Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TCG Kınalıada, Doha Limanı'na Ziyaret Gerçekleştirdi

Kılıcı Türk mühendisleri tarafından tasarlanan TCG Kınalıada, Doha Limanı'na yaptığı ziyaretle büyük bir gurur kaynağı oldu.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 19:26
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 19:26

TCG Kınalıada, Doha Limanı'na Ziyaret Gerçekleştirdi

TCG Kınalıada Doha Limanı'nda

TCG Kınalıada Korveti, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı ve Ertuğrul Fırkateyni'nin seyrinin 134. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliklerine katıldıkdan sonra dönüş yolculuğunda Katar'ın Doha Limanı'nı ziyaret etti.

Büyükelçi ve Yetkililer Karşıladı

Bugün öğle saatlerinde Doha Limanı'na ulaşan TCG Kınalıada, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, Tümgeneral Ertunç Ertufanlı ve Katar Deniz Kuvvetleri Donanma Komutanı Tuğgeneral Hamad Al Saleh ile birlikte diğer üst düzey yetkililer tarafından karşılandı. Büyükelçi Göksu'dan Açıklama

Karşılamanın ardından, gemi hakkında bilgi veren Büyükelçi Göksu, MİLGEM projesinin dördüncü gemisi olan TCG Kınalıada'nın, Türk mühendisleri tarafından tamamen milli imkanlarla tasarlanıp inşa edilmesinin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Basın Toplantısı ve Ziyaret

TCG Kınalıada Korveti'nde, Katar’ın önemli medya kuruluşlarının katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Bu toplantıda, Büyükelçi Göksu, geminin Japonya ziyaretinin yanı sıra Türkiye'nin savunma sanayi çalışmaları ve MİLGEM projesinin detaylarını medya mensuplarıyla paylaştı.

TCG Kınalıada, üç saat boyunca vatandaşların ziyaretine açık tutuldu ve Büyükelçi Göksu ile katarlı yetkililer, geminin 25 Temmuz Perşembe günü Doha Limanı'ndan ayrılacağını duyurdu.