Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TDV, Şehit Mehmet Ali Horoz'un Vasiyeti Üzerine Afrika'da Su Kuyusu Açacak

TDV, şehit Mehmet Ali Horoz'un vasiyetine uygun olarak Afrika'da yeni bir su kuyusu açma projesine başlayacak.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 12:17
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 12:17

TDV, Şehit Mehmet Ali Horoz'un Vasiyeti Üzerine Afrika'da Su Kuyusu Açacak

TDV'den Önemli Proje

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyetini yerine getirmek amacıyla Afrika'da su kuyusu açmaya hazırlanıyor.

Horoz'un Vasiyeti

TDV tarafından yapılan açıklamada, Horoz'un şehit olmadan sadece üç gün önce çektiği videoda, "Eğer ben şehit olursam bir Afrika ülkesinde su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum sizden." dediği hatırlatılıyor.

Proje Detayları

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın direktifleriyle başlatılan projede, Nijerya'nın Adamawa Yola bölgesinde yaklaşık 4 bin kişilik bir nüfusa hizmet edecek bir su kuyusunun açılması planlanıyor. Söz konusu kuyunun inşası için gereken süre 35 gün olarak belirlenmiştir.

Sondaj Çalışmaları Başladı

Türkiye'nin Abuja Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından yürütülen sondaj çalışmalarına, su kuyusunun üstyapı inşaatı da 35 günde tamamlanarak hizmete alınacağı ifade edildi.

TDV'nin Önceki Çalışmaları

Türkiye Diyanet Vakfı, yurt dışında suya ve temiz içme suyuna erişimi olmayan ihtiyaç sahiplerine yönelik gerçekleştirdiği "Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi" projeleri çerçevesinde daha önce toplamda 1,292 su kuyusunun açılışını gerçekleştirmiştir.