Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TED Ankara Koleji Öğrencisi STEM Olimpiyatları'nda Dünya Birincisi Oldu

Mert Çankaya, Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda matematik dalında dünya birinciliği kazandı. TED Ankara Koleji'nden başarı dolu katılım!

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:20
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 17:29

TED Ankara Koleji Öğrencisi STEM Olimpiyatları'nda Dünya Birincisi Oldu

STEM Olimpiyatları'nda Büyük Başarı

Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen Uluslararası STEM Olimpiyatları'na katılan TED Ankara Koleji 17 öğrencisiyle dikkat çekti. Bu olimpiyatlarda Mert Çankaya, matematik dalında dünya birincisi olmayı başardı.

Uluslararası Katılım ve Final Etabı

Türk Eğitim Derneği'nden (TED) yapılan bilgilendirmeye göre, bu yıl 114 ülkeden 11 binin üzerinde öğrencinin katıldığı olimpiyatların fiziksel finali Lahey'de gerçekleştirildi. Finalde toplamda 22 ülkeden 440 öğrenci yarıştı. Matematik ve fen bilimleri sınavları Leiden Üniversitesi'nde iki oturumda yapıldı. Her kategoride 40 çoktan seçmeli sorudan oluşan sınavda öğrencilere 75 dakika süre tanındı.

Mert Çankaya'nın Başarısı ve Tavsiyeleri

11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya, bu yıl mart ayında düzenlenen çevrim içi sınavda da matematik alanında dünya birinciliği elde etmişti. Çankaya, sınava girmeyi düşünen öğrencilere çok çalışmaları ve iyi hazırlanmaları gerektiğini vurguladı. "Bu yarışma dünya çapında olduğundan hem üniversite başvurularında hem de iş hayatında referans olacaktır. Yarışmada aldığım sonucun özgeçmişime katkıda bulunacağını düşünüyorum. Aileme, okuluma ve öğretmenlerime bana duydukları güven ve verdikleri destek için teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Diğer Öğrencilerin Elde Ettiği Dereceler

Genel sıralamada diğer TED Ankara Koleji öğrencileri de önemli başarılar elde etti. Matematik dalında Ilım Bilgin ve Zeynep Serdaroğlu altın madalya kazanırken, İpek Emmez ve Ceylin Aydın gümüş madalya aldı. Elif Banu Abiş, Karen Afaracı, Defne Özdemir ve Arda Cemri bronz madalya ile ödüllendirilirken, Ada Atalar, Beren Aydın, Eda Selin Erkan ve Doğa Sivri ise şeref ödülü sahibi oldu.

Fen Bilimleri Kategorisindeki Başarılar

Fen bilimleri alanında ise İpek Emmez ve Ceylin Aydın altın madalya ile ödüllendirilirken, Ada Atalar gümüş madalya kazandı. Mert Çankaya, Beren Aydın, Merve Kara ve Arda Cemri bronz madalya alırken, Ilım Bilgin ve Doğa Sivri şeref ödülü kazandı.

Rehber Öğretmenlerin Görüşleri

Yarışmaya katılan öğrencilerin rehber öğretmenleri Selma Tahtasız ve Müjgan Kartal Dinç, STEM Olimpiyatları'na katılmanın, öğrencilerin birlikte kaynaşması ve diğer ülkelerden gelen gençlerle tanışması açısından büyük bir fırsat olduğunu ifade ettiler.

TED Ankara Koleji Özel Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya, Uluslararası STEM...

TED Ankara Koleji Özel Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mert Çankaya, Uluslararası STEM Olimpiyatları'nda matematik alanında dünya birincisi oldu.