Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tekirdağ'da Ferhadanlı Karpuz Şenliği Coşkusu

Tekirdağ'da 3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği, yerel lezzetlerin tanıtımıyla başladı. Eğlenceli etkinlikler ve yarışmalar beğeniyle izlendi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 23:34
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 23:34

Tekirdağ'da Ferhadanlı Karpuz Şenliği Coşkusu

Tekirdağ'da Karpuz Şenliği Başladı

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen 3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği etkinliği büyük bir coşkuyla başladı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, şenlik alanında yaptığı konuşmada, Ferhadanlı karpuzunun tüm ilde tanındığını vurguladı.

Süleymanpaşa'nın Lezzetleri Tanıtılacak

Nallar, "Ferhadanlı'nın karpuzunu, kavununu ve yöresel lezzetlerini dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Kentimizin tanıtımına katkı sağlayan etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Her yıl yeni ve yaratıcı şenliklerle halkımızı eğlendirme amacındayız," dedi.

Protokol Üyelerinden Destek

Etkinlikte, CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer de birer konuşma yaparak şenliğin önemine dikkat çektiler.

Karpuz Yeme Yarışması

Şenlik alanında düzenlenen karpuz yeme yarışması, 20 katılımcının kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Yarışmada kadınlar kategorisinde Nagihan Dönmez, erkekler kategorisinde ise Ümit İçkedal birinci olarak çeyrek altın ödülünün sahibi oldular.

Halk Oyunları ve Konserler

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, şenlik alanında katılımcılara taze karpuz ikramı yapıldı. Ayrıca, ünlü sanatçı Lara da sahne alarak sevilen parçalarını seslendirdi.

Devam Eden Etkinlikler

Şenlik, yarın düzenlenecek etkinliklerle ve ünlü sanatçı Rafet El Roman konseri ile sona erecek.