Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve FIFA Başkanı Infantino Paris'te Buluştu

TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, FIFA Başkanı Gianni Infantino ile Paris'te önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 16:32
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 16:32

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve FIFA Başkanı Infantino Paris'te Buluştu

TFF ve FIFA İş Birliği Üzerine Görüşme

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Fransa’nın başkenti Paris'te FIFA Başkanı Gianni Infantino ile bir araya geldi. Gerçekleşen bu önemli toplantı, FIFA merkezinde yapıldı ve aynı zamanda TFF Yönetim Kurulu üyeleri Ceyhun Kazancı ile Lale Cander, FIFA Genel Sekreteri Mattias Grafström ve FIFA Avrupa Üye Federasyonları Direktörü Elkhan Mammadov da görüşmeye katıldı.

Sıcak Bir Karşılamanın Ardından

Görüşme esnasında, Infantino TFF’nin yeni başkanı Hacıosmanoğlunu tebrik ederek başarılı bir dönem geçirmesini diledi. Infantino, Türkiye'nin bölgedeki önemine vurgu yaparak, ülkenin dünya futboluna liderlik yapma potansiyeli hakkında ifadelerde bulundu. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiğini belirtti ve bu süreçte FIFA ile TFF iş birliğinin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Futbolun Gelişimi İçin Ortak Hedefler

Hacıosmanoğlu, görüşme sırasında TFF ile FIFA arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına çalışmalara başladıklarını ifade etti. Ayrıca futbolun tüm paydaşları ile iş birliği içinde güven ortamı sağlamak ve Türkiye futbolunu geliştirmek aynı zamanda dünya futboluna katkıda bulunmak amacıyla çaba sarf edeceklerinin altını çizdi.

Özel Hediye ve Davet Mektubu

Toplantının sonunda Hacıosmanoğlu, Infantino'ya sırtında ismi yazılı 10 numaralı A Milli Takım forması hediye etti. Ayrıca, TFF, Infantino tarafından başkan Hacıosmanoğlu’na iletilen Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına davet mektubunu daha önce duyurmuştu.