Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ticaret Bakanı Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın önemini vurguladı

Şanlıurfa'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın stratejik rolünü açıkladı.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 19:21
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 19:21

Ticaret Bakanı Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın önemini vurguladı

Ticaret Bakanı Bolat'tan Ceylanpınar Gümrük Kapısı Açıklamaları

Şanlıurfa'da basın mensupları ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın bölgedeki önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Bolat, Suriye ile yaşanan çatışmasızlık ve barış ortamı sağlandığında, bu kapının ticaret ilişkilerinin canlanmasına büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın Modernizasyonu

Bakan Bolat, modernize edilen Ceylanpınar Gümrük Kapısı'nın açılışını yaptıklarını ve buradaki gümrük müdürlüğü binasının tamamen güncellenerek bilgisayar sistemleri ile donatıldığını dile getirdi. Bolat, "Ceylanpınar, Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki önemli geçiş noktalarından biri. Burada ihracatçılar ve tüccarlarla buluşarak sektörün ihtiyaçlarını dinledik," dedi.

Akçakale Gümrük Müdürlüğü'nde Genişletme Çalışmaları

Ayrıca, Bakan Bolat, Akçakale Gümrük Müdürlüğü'nü de ziyaret ederek genişletme çalışmalarına başladıklarını açıkladı. "Milli Savunma Bakanlığımızın mayın temizleme çalışmalarının ardından gümrük kapısını modernize edeceğiz," dedi.

Finansman Desteği ve İhracatın Artması

Bakan, Şanlıurfa'nın ihracatının artırılması için Eximbank'ın temsilciliğini açacaklarını belirterek, esnaflar için 150 milyon liralık ek finansman destek paketi sağlanacağı müjdesini de verdi.

Şanlıurfa'daki temaslarının ardından AK Parti gençlik ve kadın kolları üyeleriyle buluşan Bakan Bolat, bölge için yürütülen yeni projelere ve gelecekteki hedeflere vurgu yaptı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat (Sağda), Şanlıurfa'da temaslarının son bölümünde kentte görev yapan...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat (Sağda), Şanlıurfa'da temaslarının son bölümünde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kentteki temaslarına ilişkin açıklamada bulundu.