Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ticaret Bakanı Bolat, Gümrük Müdürleriyle Toplantı Yaptı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da gümrük müdürleriyle bir araya geldi ve güvenlik ile ticareti kolaylaştırma konularında önemli adımlar atılacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 13:26
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 13:26

Ticaret Bakanı Bolat, Gümrük Müdürleriyle Toplantı Yaptı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gümrük Müdürleriyle Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda gümrük müdürleriyle bir araya geldi. Bolat, gümrüklerde güvenliği ön plana çıkaran ve adil bir ticaret anlayışıyla kurallara dayalı politikalarını sürdürme kararlılığında olduklarını vurguladı.

Toplantı, İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde Bakan Yardımcısı, genel müdürler ve bölgede görev yapan gümrük müdürleriyle birlikte gerçekleştirildi. Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirtti.

Etkin Gümrük Süreçleri ve Kaçakçılıkla Mücadele

Bolat, toplantıda gümrük süreçlerinin etkinliğinin artırılması, ticaretin kolaylaştırılması ve kaçakçılıkla mücadeleye yönelik atılabilecek çok boyutlu adımları değerlendirdiklerini ifade etti. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı olarak, bu alandaki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

“Güvenliği Önceliyoruz” şeklinde konuşan Bolat, gümrüklerde yürütülen çalışmaların sadece bir başlangıç olduğunu ve hedeflerinin daha etkili, daha güvenli bir ticaret ortamı oluşturmak olduğunu dile getirdi.