Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ticaret Bakanlığı'nın Yenilenmiş Ürün Sistemi, Dünya Bankası'ndan Ödül Aldı

Ticaret Bakanlığı'nın yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası'ndan ödül kazanarak tüketici koruma alanında önemli bir başarıya imza attı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 11:00
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:00

Ticaret Bakanlığı'nın Yenilenmiş Ürün Sistemi, Dünya Bankası'ndan Ödül Aldı

Ticaret Bakanlığı'nın Yenilenmiş Ürün Başarısı

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası ve Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı tarafından düzenlenen Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödüle layık görüldü.

Yarışmanın Amacı ve Türkiye'nin Kazanımı

Yarışmanın, tüketici koruma alanındaki iyi uygulama ve sektörel uyum uygulamalarını teşvik etmek amacıyla 10 yıldır yürütüldüğü belirtildi. Yarışma kapsamında, "başarı hikayesi" niteliğinde olan projelere ödüller verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin yenilenmiş ürün sisteminin kurulması ve geliştirilmesi için yürütülen işbirliği sayesinde "üçüncü taraflarla işbirliği" kategorisinde ödül kazandığı ifade edildi.

Yenilenmiş Ürün Sistemi Nedir?

Yenilenmiş ürün sistemi, 2020 yılından bu yana cep telefonları ve tabletler gibi teknolojik ürünlerin belirli bir standartta yenilenmesi, kullanım ömrü dolmamış ürünlerin tekrar ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirildi. Bu sistem ile hem israfın hem de çevresel zararların önlenmesi hedeflendi.

Bakanlık, uygulamanın kapsamını genişleterek bilgisayarlar, akıllı saatler, modemler ve oyun konsollarını da dahil etti. Yenileyici merkezi olarak yetkilendirilen 22 merkez, güvenli bir şekilde bu ürünleri yenileyerek tüketicilere sunmaktadır.

Gelecek Hedefleri

Bakanlık, önümüzdeki dönemde geliştireceği yeni uygulamalarla tüketicilerin ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmaya devam edeceğini vurguladı.

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından devreye...

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası ile Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN) tarafından verilen Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödüle layık görüldü.