Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TİKA ve TÜİK Arasında İstatistik İşbirliği Protokolü İmzalandı

TİKA ve TÜİK, istatistik alanındaki işbirliğini güçlendirmek üzere mutabakat zaptı imzaladı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 09:53
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 09:53

TİKA ve TÜİK Arasında İstatistik İşbirliği Protokolü İmzalandı

TİKA ve TÜİK Arasındaki İşbirliği Protokolü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında, istatistik alanında işbirliğinin artırılması ve teknik yardım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı. Bu protokolle birlikte iki kurum arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi ve istatistik kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Protokol İmza Töreni

TÜİK'ten alınan bilgilere göre, mutabakat zaptının imza törenine, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya katıldı. Bu protokolle, iki kurumun yıllardır sürdürdüğü işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, istatistik alanında bilgi ve tecrübe paylaşımı, bu alanda gelişmek isteyen diğer ülkelere teknik destek sağlamak da hedefler arasında yer alıyor.

Ortak Etkinlikler ve Eğitimler

Protokol çerçevesinde yurt içi ve yurt dışı eğitim programları, çalışma ziyaretleri ve çalıştaylar gibi çeşitli ortak etkinlikler gerçekleştirilecek. TİKA Başkanı Kayalar, bu mutabakatın kurumlar arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğine ve elde edilen bilgi ile deneyimlerin uluslararası alanda daha etkin bir şekilde aktarılacağına dikkat çekti. Kayalar, anlaşmanın mevcut dostluğu ileriye taşıyacağını da vurguladı.

Uluslararası Eğitim Programları

TÜİK Başkanı Çetinkaya ise imzalanan mutabakatla birlikte, Türkiye’nin istatistik konusundaki bilgi ve tecrübesinin, ulusal istatistik sistemlerini geliştirmek isteyen ülkelerle paylaşılarak ortak projeler gerçekleştireceklerini belirtti. Bu işbirliği ile Moğolistan, Tacikistan, Türkmenistan, Tunus ve Vietnam gibi ülkelerde istatistik eğitimi programları gerçekleştirilmiş olup, önümüzdeki süreçte Cibuti'de "İstatistikte Kurumsal ve Dijital Dönüşüm" konulu bir eğitim verilecek.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında, istatistik alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve teknik yardım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzalandı. Protokol imza törenine, TİKA Başkanı Serkan Kayalar (sağda) ile TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya (solda) katıldı.