Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tokat'ta Sahte Altın Skandalı: İki Yabancı Uyruklu Tutuklandı

Tokat’ta sahte altın satan yabancı uyruklu 2 kişi, kuyumculara dolandırıcılık girişiminde bulunurken yakalandı.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 19:17
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 19:17

Tokat'ta Sahte Altın Skandalı: İki Yabancı Uyruklu Tutuklandı

Tokat'ta Sahte Altın Operasyonu

Tokat'ta, sahte altın satarak haksız kazanç elde etmeye çalışan yabancı uyruklu iki kişi tutuklandı. Olay, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmanın sonucunda ortaya çıktı.

Dolandırıcılık Girişimi

Ekipler, şehrin farklı noktalarında kuyumculara sahte altın satışı gerçekleştiren bazı şüphelilerin bulunduğu bilgisine ulaştı. Yapılan detaylı araştırmalar neticesinde, S.Q. (32) ve F.Y. isimli kadın, kent merkezindeki bir kuyumcuya sahte altın bilezikler satarken yakalandı. Ayrıca başka bir kuyumcuya da satış girişiminde bulundukları tespit edildi.

Polisin Başarılı Operasyonu

Yapılan operasyon sonucunda, şüphelilerin üzerlerinde ve araçlarında gerçekleştirilen aramada toplamda 34 adet sahte bilezik ele geçirildi. Gözaltına alınan bu kişiler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması ve her türlü şüpheli durumun emniyet birimlerine bildirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Tokat’ta bir kuyumcuya sahte altın satan, bir başka kuyumcuya ise satma girişiminde bulunan 1’i...

Tokat’ta bir kuyumcuya sahte altın satan, bir başka kuyumcuya ise satma girişiminde bulunan 1’i kadın 2 kişi tutuklandı. Gözaltına alınan zanlıların üzerinde ve araçlarında yapılan aramada 34 sahte bilezik ele geçirildi.