Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump'a Suikast Girişimi Öncesi Gizli Servis Diyaloğu Ortaya Çıktı

Eski ABD Başkanı Trump'a yönelik suikast girişimi öncesi, zanlının daha önce tespit edildiği polis-Gizli Servis diyaloğu açığa çıktı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 16:52
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 16:52

Trump'a Suikast Girişimi Öncesi Gizli Servis Diyaloğu Ortaya Çıktı

Trump’a Yönelik Suikast Girişimi

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'a 13 Temmuz'da gerçekleştirilen suikast girişimi öncesinde zanlı Thomas Matthew Crooks'un dikkate alındığına dair Gizli Servis ve polis arasında geçen diyaloglar gün yüzüne çıktı.

Önceden Tespiti ve Gizli Servis'in Rolü

Gizli Servis ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin 17 Temmuz'da Senato üyelerine verdikleri kapalı brifinglerden sızan bilgilerde, Crooks'un Trump sahneye çıkmadan bir saat önce meydanda dolaşırken, golf sahası için kullanılan telemetre aleti ile ölçümler yaptığı belirtiliyor. Bu durum, güvenlik birimlerinin dikkatini çekmiş ve fotoğraflarının paylaşılmasıyla sonuçlanmıştır.

Görüntüler ve Polis Diyaloğu

Cumhuriyetçi Senatör Chuck Grassley, X sosyal medya platformunda, Beaver Bölgesi Acil Servis Ünitesi tarafından elde edilen vücut kamerası görüntülerini paylaşarak olayın boyutunu gözler önüne serdi. Videoda, Crooks’un etkisiz hale getirildiği binanın çatısında, yanında yerel polis ve gizli servis mensubunun yaptığı konuşmalar kaydedildi.

Yerli bir polis, elindeki cep telefonu ekranını Gizli Servis mensubuna göstererek, Crooks’un suikast girişiminden önceki durumunu belgeleyen fotoğrafları aktarıyor. Gizli Servis görevlisi, bu fotoğrafların çekildiği yeri işaret ederek, durumdan haberdar olduklarını belirtmektedir.

Güvenlik Açıkları ve İstifalar

Gizli Servis direktörü Kimberly Cheatle, Trump’a yönelik suikast durumunda güvenlik zaafiyeti nedeniyle hedef haline gelmiş ve eleştirilerin ardından istifa etme kararı almıştır. Cheatle, "Güvenlik zafiyeti için tüm sorumluluğu alıyorum ve bu nedenle istifa etme kararı aldım." ifadelerini kullanmıştır.

ABD Gizli Servisi, suikast girişiminin ardından zamanında önlem alınmadığına dair eleştirilerle gündeme gelmiştir.