Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump, Abbas'ın Suikast Girişimini Kınayan Mektubunu Paylaştı

Donald Trump, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın kınama mektubunu paylaşarak barış vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 13:26
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 13:26

Trump, Abbas'ın Suikast Girişimini Kınayan Mektubunu Paylaştı

Trump'tan Suikast Girişimine Tepki

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’tan gelen suikast girişimi kınama mektubunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Trump, mektubu paylaşımına “Cuma günü Bibi Netanyahu'yu görmeyi ve Orta Doğu'da barışı tesis etmeyi dört gözle bekliyorum” notunu ekledi.

Abbas’ın Mektubundaki İfadeler

Mahmud Abbas, Trump’a 14 Temmuz’da yazdığı mektupta, suikast girişimi haberini aldığında duyduğu derin endişeyi paylaştı. Abbas, “Şiddet eylemlerinin kanun ve düzen dünyasında yeri yoktur” diyerek, bu tür eylemlerin barışçıl önlemlerle çatışmaların çözülmemesi sonucu ortaya çıkan zayıflıklar olduğunu ifade etti.

Trump’ın Yanıtı ve Gelecek Planları

Trump, sosyal medya hesabından paylaştığı mektubun üzerine keçeli kalemle “Mahmud - Çok hoş - Teşekkür ederim - Her şey yoluna girecek.” notunu yazdı. Aynı zamanda, önümüzdeki günlerde İsrail Başbakanı Bibi Netanyahu ile Florida’da bir araya geleceğini de duyurdu.

Suikast Girişimi Olayı

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania eyaletinin Butler bölgesinde düzenlenen bir mitingde silahlı saldırıya uğramıştı. Bu olayda bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. FBI ise olayın hemen ardından suikast girişimi olarak değerlendirilmiş ve saldırıyı gerçekleştiren 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks’un olay yerinde öldürüldüğünü bildirmişti.