Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump'ın Bitcoin Vizyonu: ABD'yi Kripto Süper Gücü Yapma Sözü

Eski Başkan Trump, ABD'yi Bitcoin'in lider ve kripto başkenti yapmayı hedefliyor. Yeni politikalar ve düzenlemelerle kripto dünyasında etki yaratmayı planlıyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 01:18
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 01:18

Trump'ın Bitcoin Vizyonu: ABD'yi Kripto Süper Gücü Yapma Sözü

Trump'tan Kripto Mesajı

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, ABD'yi gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü haline getirmeyi amaçladığını duyurdu.

Bitcoin Konferansı'nda Açıklamalar

Nashville'de düzenlenen Bitcoin Konferansı'nda konuşan Trump, kripto para birimlerinin geleceğine dair özgüvenini vurguladı. Eğer kripto geleceği belirleyecekse, bunun ABD'de çıkarılmasını, basılmasını ve üretilmesini istediğini ifade etti.

Çin'in Önlenmesi Gerektiğini Vurguladı

ABD'nin kripto para birimlerini benimsememesi durumunda Çin'in bunu yapacağını belirten Trump, bu duruma izin verilmeyeceğini söyledi. "ABD'nin teknolojide ve uzayda lider olmasını istiyorum," şeklinde konuştu.

SEC Üzerine Eleştiriler ve Reform Planı

Trump, yaklaşık 175 milyon kişinin Bitcoin ile ilgilendiğini belirterek, mevcut yönetimi Joe Biden ve SEC Başkanı Gary Gensler üzerinden eleştirdi. Göreve gelmesi halinde Gensler'i görevden alacağını ve yeni bir SEC başkanı atayacağını açıkladı.

Finansal Gelecek ve Kripto Önemi

Trump, Bitcoin'in dolar için bir tehdit olmadığını savunarak, mevcut hükümetin tehdit olarak algılanması gerektiğini söyledi. "Bitcoininizi asla satmayın" diyerek yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Stratejik Bitcoin Stoku Oluşturma Hedefi

Seçilmesi halinde hükümetin sahip olduğu tüm Bitcoin'leri tutacağını ve bunun ulusal stratejik stok oluşturacağını açıkladı. Trump, "Ben Bitcoin yanlısı bir başkan olacağım," dedi.