Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump'ın Ekibinden Harris ve Biden Üzerine Şikayet

Trump'ın kampanya ekibi, Kamala Harris'in Biden bağışlarını kötüye kullandığını öne sürdü. Harris'in kampanyası ise iddiaları yalanladı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 18:00
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 18:00

Trump'ın Ekibinden Harris ve Biden Üzerine Şikayet

Trump'ın Kampanya Ekibinden Şikayet

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanya ekibi, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, Başkan Joe Biden'ın seçim kampanyası için toplanan 91,5 milyon doları kötüye kullanmaya çalıştığını öne sürdüğü bir şikayette bulundu.

Şikayetin İçeriği

Şikayet, Trump'ın baş danışmanı David Warrington tarafından Federal Seçim Komisyonu'na (FEC) yapıldı. Warrington, Harris'in Biden'ın herhangi bir şekilde başkanlık yarışından çekilmeden önce bu bağışları kullanmak için harekete geçtiğini iddia etti.

Harris'in Yanıtı

Bunun üzerine, Harris'in kampanyasından sözcü Charles Lutvak, şikayeti "asılsız" olarak nitelendirerek, Demokratların Trump ve müttefikleriyle daha da güçlü bir şekilde mücadele etme kararlılığında olduğunu ifade etti. Lutvak, "Harris ekibi, koordine olmuş yüzlerce ofis ve çalışanıyla bağış toplamaya devam edecektir" dedi.

Biden'ın Çekilmesi

Öte yandan, Biden, 21 Temmuz tarihinde sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, başkanlık yarışından çekildiğini duyurarak, yerine Kamala Harris'i önerdiğini bildirmişti. Harris, bu süreçte Demokrat delegelerin yarıdan fazlasının desteğini toplayarak, partinin başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşmayı başardı.

Demokrat Parti'nin yeni başkan adayı, 19-22 Ağustos tarihleri arasında Chicago'da yapılacak kongrede belirlenecek.