Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump, Netanyahu ile Görüşmesinde Biden Yönetimini Eleştirdi

Donald Trump, Netanyahu ile yaptığı görüşmede Biden'ın İsrail'e karşı tutumunu sert bir dille eleştirdi ve güçlü destekçi olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 21:51
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 21:51

Trump, Netanyahu ile Görüşmesinde Biden Yönetimini Eleştirdi

Trump ve Netanyahu'dan Biden'a Yüklenme

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Florida'daki evinde gerçekleştirilen görüşmede, Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e ağır eleştirilerde bulundu. Trump, Biden yönetiminin İsrail için hiçbir şey yapmadığını savundu.

Kasım 2023 Görüşmesi

Trump ve Netanyahu, yaklaşık dört yıl aradan sonra yüz yüze bir araya geldi. Görüşmenin basına kapalı olduğu belirtilirken, günlük sorunların yanı sıra ABD-İsrail ilişkileriyle ilgili derinlemesine bir değerlendirme yapıldı.

Kamala Harris'e Eleştiriler

Görüşmeden önce basına açıklamalarda bulunan Trump, Kamala Harris'in söylemlerini saygısız bulduğunu belirterek, "Bir Yahudi ona nasıl oy verir bilmiyorum ancak kendisi İsrail'e karşı gerçekten saygısızdı" dedi. Trump, kendi başkanlık döneminde İsrail'e yönelik attığı adımları vurguladı ve Biden yönetimini bu konuda yetersiz buldu.

Orta Doğu'daki Gerginlik ve Üçüncü Dünya Savaşı Uyarısı

Trump, seçim kaybetmemesi durumunda Orta Doğu'da büyük çatışmaların yaşanabileceğini ve dünyayı Üçüncü Dünya Savaşı'na sürükleyebileceğini öne sürdü. "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana bu kadar yakında olmadık," diye ekledi.

Netanyahu'nun Açıklamaları

Netanyahu, Gazze'deki ateşkesin sağlanıp sağlanamayacağı hakkında umudunu dile getirerek, "Umarım öyle olur, zaman gösterecek" dedi. Ayrıca, Roma'daki müzakerelere katılacak bir heyetin beklediğini açıkladı.

Son olarak, üç liderin 2020 yılında Abraham Anlaşmaları'nın imza töreninde görüştükleri hatırlatıldı ve aralarındaki zaman zaman yaşanan anlaşmazlıklar gündeme geldi.