Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump ve Johnson'dan Olimpiyat Açılış Törenine Sert Tepki

Eski Başkan Trump, Paris Olimpiyatları açılış törenini 'rezalet' olarak nitelendirirken, Johnson da Hristiyanlara yönelen eleştiride bulundu.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 10:57
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 10:57

Trump ve Johnson'dan Olimpiyat Açılış Törenine Sert Tepki

Trump'tan Sert Eleştiri

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 yılında Fransa'nın Paris şehrinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde gerçekleşen gösterileri "rezalet" olarak nitelendirdi.

Olimpiyat Gösterilerine Yorumlar

Trump, Fox News televizyonuna yaptığı açıklamada, "Açılış töreninin rezalet olduğunu düşündüm," ifadesini kullandı. Trump, gelecekteki 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunlarında bu tür bir durumun yaşanmayacağını belirtti.

Johnson'ın Tepkisi

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson da Olimpiyat açılış göstergelerini eleştiren bir paylaşımda bulundu. Johnson, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Dün gece, Son Akşam Yemeği ile alay edilmesi, Olimpiyat Oyunlarının açılış törenini izleyen dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanlar için şoke edici ve aşağılayıcıydı," dedi.

Dini Eleştiriler ve Tepkiler

2024 Paris Olimpiyatları'nın açılış töreninde, dini inanca yapılan saygısızlıklar tepki toplamıştı. Açılışta gerçekleştirilen drag queen performansı ve Hz. İsa'yı konu alan "Son Akşam Yemeği" tablosunun tasvir edilmesi, birçok kişi tarafından kınandı.

Fransa Katolik Kilisesi, kendi X hesabından yaptığı açıklamada, "Bu tören, maalesef Hristiyanlıkla alay eden sahneleri içeriyordu, bu durumu derin bir üzüntüyle karşılıyoruz," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Orta Doğu Kiliseler Konseyi (MECC) de yaşananların, özgürlük ve insan onuru kavramlarıyla ilgili ciddi bir cehaleti ortaya koyduğunu duyurdu.