Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tükürük Bezi İltihabında Yenilikçi Kortizon Tedavisi Başarıya Ulaştı

İzmir'de 10 yıl süren tükürük bezi iltihabı sorunu, kortizon tedavisiyle sona erdi.

Yayın Tarihi: 19.08.2024 11:59
Güncelleme Tarihi: 19.08.2024 11:59

Tükürük Bezi İltihabında Yenilikçi Kortizon Tedavisi Başarıya Ulaştı

Tükürük Bezi İltihabı ile Mücadelede Tarihi Bir Başarı

İzmir'de yaşayan Tahsin Çiftçi, 10 yıl boyunca tükürük bezi iltihabı ile başa çıkmak zorunda kaldı. Ancak, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde aldığı kortizon tedavisi sayesinde sağlığına kavuştu.

Uzmanlarla Öne Çıkan Tedavi Süreci

Çiftçi'nin tedavisine öncülük eden Dr. Ceyda Tarhan, tükürük bezi iltihabının nadir görülen bir durum olduğunu belirterek, literatürde benzer vakaların zorluğuna dikkat çekti. İEÜ Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Tarhan, bu tür tekrarlayan vakalar için etkili tedavi yöntemlerini araştırdı.

Kortizon Enjeksiyonu ile Rahatlama

Tahsin Çiftçi, tedavi süreci içerisinde birçok kez ameliyat geçirdi. Dr. Tarhan, koyulaşmış tükürük bezlerinin iltihabını tetiklediğini ve tıkanıklığın ağrıya yol açtığını ifade etti. Katater yolu ile tükürük bezlerine uygulanan kortizon enjeksiyonu sonrası Çiftçi'nin durumunda önemli bir iyileşme gözlemlendi.

Hasta İfadesi: "İlk Dozdan Sonra Rahatladım"

Sabahları yorgun uyanan ve ateş problemi yaşayan Çiftçi, tedavi sonrası tüm bu sorunların sona erdiğini dile getirdi. "İlk dozdan sonra kendimi daha iyi hissetmeye başladım," diyerek tedavi sürecinden duyduğu memnuniyeti paylaştı.

İzmir'de 10 yıldır tükürük bezi iltihabıyla mücadele eden Tahsin Çiftçi (sağda), kortizon tedavisi...

İzmir'de 10 yıldır tükürük bezi iltihabıyla mücadele eden Tahsin Çiftçi (sağda), kortizon tedavisi ile sağlına kavuştu. Çiftçi'nin tedavisiyle ilgilenen İEÜ Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Ceyda Tarhan (solda), konuya ilişkin açıklamada bulundu.