Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tunus'ta Siyasi Tutuklular İçin Gösteri Düzenlendi

Tunus'ta siyasi tutukluların serbest bırakılması talebiyle büyük bir gösteri gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 18:05
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 18:05

Tunus'ta Siyasi Tutuklular İçin Gösteri Düzenlendi

Tunus'ta Siyasi Tutuklulara Destek Gösterisi

Tunus'un başkenti, siyasi tutukluların serbest bırakılması için düzenlenen gösteriye ev sahipliği yaptı. Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin çağrısıyla yapılan eyleme, birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Gösteriye Katılım Yoğundu

Cumhuriyetin 67'inci yıl dönümünde gerçekleştirilen gösteride, Tunuslu Siyasi Tutuklular Derneği de yer aldı. Etkinlik, Tunus Cumhuriyet Partisi'nin genel merkezinin önünde başladı ve göstericiler, başkentin aile caddesi olan Habib Burgiba Caddesi'ne doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Sloganlarla Taleplerini Dile Getirdiler

Göstericiler, "Siyasi tutuklulara özgürlük," "Kararnamelere hayır, siyasilere özgürlük," ve "Bağımsız yargı için gösterilere devam" gibi sloganlar attı. Bu eylemler, Tunus'taki siyasi iklimin gerginliğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Said'in Olağanüstü Kararları

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, siyasi partileri yolsuzlukla suçlayarak, 25 Temmuz 2021’te aldığı olağanüstü kararlarla parlamentonun çalışmalarını durdurmuş ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmıştı.

Devlet Güvenliğine Karşı Komplo Suçlamaları

Said, Yasemin Devrimi'nin yıldönümünde 14 Ocak'ta kutlanması gereken Devrim Günü'nü 17 Aralık'a alarak tartışmalara neden oldu. Tunus muhalefeti, Said'in kararlarını darbe olarak tanımlıyor. Ülkede, 11 Şubat 2023 itibarıyla başlatılan operasyonlarla, eski Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Rached Ghannouchi'nin de aralarında bulunduğu birçok siyasetçi, gazeteci ve aktivist tutuklu yargılanmaya devam ediyor.