Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tunus'ta Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı Düzenlendi

Tunus'taki Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı, Türkiye'den 20 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti ve tunuslu öğrencilere fırsatlar sundu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 12:18
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 12:18

Tunus'ta Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı Düzenlendi

Tunus'taki Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı

Tunus, eğitim alanında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı, Türkiye'deki üniversiteleri ve eğitim sistemlerini tanıtma amacıyla düzenlendi.

Bu Yıl İkincisi Gerçekleşti

Başkent Tunus'ta gerçekleştirilen fuara, Türkiye'den 20 üniversite katıldı. Etkinlikte Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın ve birçok akademik yetkili yer aldı.

Öğrencilerin İlgisi Büyük

Tunus'ta eğitim almak isteyen öğrencilerin ve yerel eğitim kurumlarının yoğun ilgi gösterdiği fuarda, Türk üniversitelerinin sunduğu fırsatlar tanıtıldı. Büyükelçi Demircan, fuarda yaptığı konuşmada, “Tunus ile Türkiye arasındaki eğitim faaliyetleri ilişkilerimizi güçlendiriyor” dedi.

Türkiye'nin Uluslararası Öğrenci Hedefleri

Prof. Dr. Mustafa Aydın, Türkiye'nin son yıllarda uluslararası öğrenci sayısını artırmaya yönelik ciddi çabalar gösterdiğini ifade etti. Şu an Türkiye'de 350 bin civarında uluslararası öğrenci bulunduğunu ve Tunus'un özel bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Fuarın Düzenlenme Amacı

Etkinliği organize eden Ok Tamam Şirketi Genel Müdürü Ahmed Derviş, “Amacımız Tunuslu öğrencilerin Türkiye'de eğitim almasını sağlamak. Türk üniversiteleri güçlü bir eğitim altyapısına sahip” şeklinde konuştu.

Tunuslu Öğrencilerin Yurtdışı Eğitim Başvuruları

Tunus'ta her yıl yaklaşık 2 bin öğrenci yurtdışında eğitim almak için başvurduğu belirtiliyor. Bu bağlamda fuar, öğrencilere önemli fırsatlar sundu. Antalya Bilim Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Göknur Gündoğar ise fuarın sağladığı fırsatları değerlendirerek, "Türkiye'deki eğitim olanaklarını daha iyi anlatabilmek için buradayız" dedi.