Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tunus ve Cezayir'den İsrail'e Uluslararası Hukuka Saygı Çağrısı

Tunus ve Cezayir, Gazze'deki savaş için İsrail’e uluslararası hukuka saygı göstermesi yönünde çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 14:54
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 14:54

Tunus ve Cezayir'den İsrail'e Uluslararası Hukuka Saygı Çağrısı

Tunus ve Cezayir'den Önemli Bir Çağrı

Tunus ile Cezayir, Gazze Şeridi’nde süregelen çatışmayla ilgili olarak İsrail’e uluslararası hukuka saygı göstermesi konusunda çağrıda bulundu.

Cezayir Meclis Başkanı'nın Ziyareti

Tunus’u ziyaret eden Cezayir Meclis Başkanı İbrahim Buğali, burada mevkidaşı İbrahim Buderbale ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından yapılan ortak yazılı açıklama, konuya dair önemli mesajlar içeriyordu.

Uluslararası Hukuk Vurgusu

Açıklamada, İsrail’in savunmasız Filistin halkına karşı işlediği “barbarca ve iğrenç suçların” güçlü bir şekilde kınandığı ifade edildi.

Filistin Halkına Yardım Çağrısı

Uluslararası koruma sağlanması ve başta tıbbi yardım olmak üzere her türlü yardımın açık tutulması gerektiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşgalci güçlerin, uluslararası hukuka ve meşru haklara saygı göstermesi gerektiğini belirtiyoruz. Filistin halkının kendini savunma ve toprakları için direnme hakları vardır. Kudüs başkentli bağımsız bir Filistin devletinin kurulması mücadelesi, Filistinlilerin meşru hakkıdır.”

Uluslararası Sorumluluk

İsrail’in Filistin’de işlediği suçlar için uluslararası arenada hesap vermesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, “Batı Şeria ve Kudüs’ü ilhak etme planı, mahkumlara yönelik insan hakları ihlalleri ve yerleşimcilerin artan saldırılarından işgal güçleri sorumludur.” ifadeleri kullanıldı.