Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'dan Acil Talepler

Emeklilerin ve asgari ücretlilerin zor yaşam koşullarına dikkat çeken Ergün Atalay, taleplerinin karşılanmasını istedi.

Yayın Tarihi: 20.08.2024 20:31
Güncelleme Tarihi: 20.08.2024 20:31

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'dan Acil Talepler

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'dan İşçi Talepleri

TÜRK-İŞ'in Genel Başkanı Ergün Atalay, emeklilerin ve asgari ücretlilerin zor yaşam koşullarına dikkat çekerek, taleplerinin acilen dikkate alınmasını istedi. "Bu ülkede 12 bin 500 liraya nefes almaya çalışan emekliler, 17 bin liraya geçinen asgari ücretliler var"

Basın Açıklaması Öncüsü

Atalay, konfederasyon genel merkezi önünde işçilere hitap ederek, TÜRK-İŞ'in 1 milyon 400 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu olduğunu vurguladı. Ekonomik sıkıntıların son 30 yılın en ağır koşulları olduğunu ifade eden Atalay, işçilerin ulusal gelir içindeki olumsuz etkilerine de dikkat çekti.

“Taleplerimizi dikkate alın!” diyerek, işçi ücretlerinin kamu ve özel sektördeki durumuna değindi. "Sıkıntılarımızı giderin. Türkiye'nin 81 ilinde bu talepleri dile getirmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Mitingler ve Talepler

Atalay, vergide adalet arayışını da sürdürdüklerini belirtti. Özellikle çalışanların maaşlarından kesilen vergi oranlarının düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Kamu Çerçeve Protokolü'ne ek protokol yapılması, taşeron işçilerin kadroya alınması gibi taleplerini sıralayan Atalay, "26 Ağustos'ta Çerkezköy, 3 Eylül'de Zonguldak'ta mitingler yapacağız. Meclis açıldığında Ankara'da Türkiye'nin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz" dedi.

Atalay'ın konuşmasının ardından, TÜRK-İŞ Ankara İl Temsilcisi Nihat Zengin, konfederasyonun taleplerini içeren metni okudu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ'in il ve bölge temsilciliklerinin Türkiye genelinde...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ'in il ve bölge temsilciliklerinin Türkiye genelinde yaptığı ortak basın açıklaması öncesi, konfederasyon genel merkezi önünde toplanan işçilere hitap etti.