Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine Girdi

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, uluslararası başarılarıyla Türk bilim dünyasını temsil ediyor.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 19:08
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 19:08

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine Girdi

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Önemli Bir Başarı Daha Elde Etti

Türk Kızılay Genel Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde 2023 yılı "Yıllık Etki" kategorisinde önemli bir yer edindi.

Uluslararası Bilim Dünyasında Yeni Bir Başarı

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, Yılmaz’ın bu başarı ile uluslararası bilim dünyasında dikkat çektiği ifade edildi. Açıklamada, "Bu liste, yalnızca en üst yüzde 2'lik dilimde yer alan veya ilk 100 bin bilim insanını içermektedir. Prof. Dr. Yılmaz, bilimsel çalışmalarının etkisiyle bu prestijli listeye girerek Türkiye'nin bilim alanındaki katkılarını bir kez daha gösterdi" denildi.

Akademik Çalışmalarına Devam Ediyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Yılmaz, insani yardım alanındaki başarılı liderliğinin yanı sıra akademik çalışmalarına da devam etmektedir. Sağlık alanında yürüttüğü araştırmalar ile topluma önemli katkılar sağladığı vurgulanan Yılmaz’ın, diyabet öncesi risk faktörleri, Kovid-19'un etkileri ve teşhis yöntemleri, madde bağımlılığı ile yeni doğan bazı metabolik hastalıkların erken tanısı üzerinde çalıştığı bildirildi.

Bu bilimsel araştırmalara olan katkılarıyla, halk sağlığını daha etkili ve güvenilir hale getirmeyi amaçlayan Yılmaz, ayrıca Türk Kızılay’daki görevinde de insanlığa hizmet anlayışını güçlendirmektedir. Türk Kızılay, Genel Başkan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın bu uluslararası başarıyı elde etmesinden dolayı büyük bir mutluluk duymakta ve kendisini kutlamaktadır. Kızılay, insanlığa hizmet etme ve bilime katkıda bulunma misyonunu kararlılıkla sürdürmektedir.

Türk Kızılay Genel Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi...

Türk Kızılay Genel Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, ABD'deki Stanford Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen "Dünyanın en etkili bilim insanları" listesinde, 2023 yılının "Yıllık Etki" kategorisinde yer aldı.