Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Savunma Sanayisi SAHA EXPO 2024'te İleri Teknolojilerini Sergiliyor

SAHA EXPO 2024, Türk savunma sanayisinin en yenilikçi teknolojilerini tanıtıyor. Etkinlik 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenleniyor.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 14:04
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 14:19

Türk Savunma Sanayisi SAHA EXPO 2024'te İleri Teknolojilerini Sergiliyor

Türk Savunma Sanayisi SAHA EXPO'da İleri Teknolojilerini Tanıtıyor

İnsansız hava araçları ve füze sistemlerini kapsayan Türk savunma sanayisinin gelişmiş teknolojileri, SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda dikkat çekiyor. Fuar, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortaklığında, 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

SAHA İstanbul'un Organizasyonu

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen etkinlik, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve 6 bakanlık ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın destekleriyle hayata geçiriliyor. 120’den fazla ülkeden 1478 firma etkinliğe katılıyor.

Öne Çıkan İnsansız Hava Araçları

Baykar Basın Sözcüsü İlker Akgüngör, SAHA EXPO’da Bayraktar İHA ailesinin tüm üyelerinin sergilendiğini belirtti ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA’nın da stantlarında bulunduğunu vurguladı. Akgüngör, ayrıca mini akıllı seyir füzesi KEMANKEŞ ile elektrooptik sistemlerin sergileneceğini açıkladı.

Roketsan ve Yeni Ürünleri

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, SAHA EXPO’da 20’den fazla ürünle katıldıklarını ve yeni geliştirdikleri Roketsan Pusu, LG-155 lazer güdümlü mühimmat ve L-OMTAS tanksavar füze sisteminin tanıtımını yapacaklarını ifade etti. Yiğit, bu etkinlikte birçok tedarikçi firma ile doğrudan temas kurarak ekosistemlerini güçlendireceklerini aktardı.

ASELSAN’ın Vizyonu ve Ürünleri

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şirketlerinin Türkiye’nin savunma sanayisindeki projelerin merkezinde yer aldığını belirtti. Akyol, fuarda 10 yeni ürünlerinin tanıtılacağını ve bunun yanında anti-drone sistemleri, İHA’lar için yeni elektronik harp podları ve diğer inovasyonların sergileneceğini bildirdi.

HAVELSAN ve Dijital Yenilikler

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, dijital birlik teknolojilerinin son yeniliklerini sergileyeceklerini kaydetti. Çeşitli dijital askeri ürünlerin yanı sıra simülasyon ve otonom araçlar gibi birçok teknoloji fuarda yer alacak.

Fuara Katılım ve Program İçeriği

SAHA EXPO, 26 Ekim tarihine kadar 178 yabancı alım heyeti ve 312 resmi heyeti ağırlamayı planlıyor. Etkinlik kapsamında çeşitli paneller ve işbirliği anlaşmaları imzalanacak, FPV dron yarışmaları düzenlenecek. Bu yılki fuar, 22-24 Ekim tarihlerinde uluslararası profesyonellere, 25-26 Ekim tarihlerinde ise halka açık olacak.