Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Turkcell'in Dijital Yardım Masası ile Çözüm Süreleri Kısaldı

Turkcell, Dijital Yardım Masası ile sorun çözüm süresini %30 kısaltarak müşteri memnuniyetini artırdı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 14:00
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 14:00

Turkcell'in Dijital Yardım Masası ile Çözüm Süreleri Kısaldı

Turkcell’in Dijital Yardım Masası Başarıyla İlerliyor

Turkcell, Dijital Yardım Masası hizmeti aracılığıyla, son kullanıcıların iş süreçlerinde karşılaştıkları sorunların çözüm süresini yaklaşık %30 oranında kısalttığını duyurdu.

Uzaktan Destek ile Etkin Çözümler

Şirketin açıklamalarına göre, Turkcell Global Bilgi, uzak teknik destek sağlayarak kurumsal müşterilerine büyük kolaylıklar sunuyor. Bu hizmet sayesinde, sorunlara daha az personel ile hızlı bir müdahale gerçekleştirilerek toplam çözüm süreleri önemli ölçüde azalmaktadır.

Otomasyon ve Yapay Zeka İle Verimlilik Artışı

Kullanıcıların cihazlarına önceden yüklenen otomasyon yazılımı, sorunları daha kullanıcı fark etmeden tespit ederek çözüm oluşturmaktadır. Bu sayede çalışanların iş süreçleri kesintiye uğramadan ilerlemekte ve müşteri memnuniyeti oranı %90'a ulaşabilmektedir.

İlk 6 Ayda Öne Çıkan Başarılar

Turkcell Global Bilgi Teknolojik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Arslan, dijitalleşme ve uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşmasıyla birçok sektörde teknik destek arayışının hız kazandığını ifade etti. Arslan, mart ayı itibarıyla, dijital yardım masası hizmeti ile müşteri çözüm oranının sadece 6 ayda %40 arttığını belirtti.

Yerli Çözümler ile Ekonomiye Katkı

Arslan, sundukları dijital teknolojilerin yerli firmaların ihtiyaçlarını karşılayarak ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu vurguladı. Şirketin dijital yardım masası hizmeti, hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki birçok sektördeki firmalara ulaşıyor. Şu anda 7 farklı ülkede bulunan çalışanlar, bu hizmetten hızlı ve dijital olarak faydalanabilmektedir.