Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi: Eğitimde Yeni Bir Dönem

Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin yükseköğretimde önemli bir işbirliği olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 11:01
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 11:01

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi: Eğitimde Yeni Bir Dönem

YÖK Başkanı Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ni Değerlendirdi

Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin (TAÜ) devreye girmesi dolayısıyla Bakü'de yaptığı açıklamalarda, bu üniversitenin iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin bilim alanındaki en somut yansımalarından biri olduğunu belirtti.

Yükseköğretimde İşbirliklerini Arttırmak

Özvar, TAÜ'nün sadece Azerbaycan için değil, Türk dünyası genelinde de önemli bir örnek eğitim kurumu olma potansiyeline sahip olduğunu ifade ederek, "Türkiye olarak Türk dünyasında yükseköğretim alanında işbirliklerini artırmak, bu tür projelerin devamını sağlamak en büyük arzumuzdur" dedi.

Bir Proje Olarak TAÜ

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin, Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev'in ortak çabalarıyla hayata geçirilen önemli bir proje olduğunu vurgulayan Özvar, bu girişimin iki ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki işbirliğinin bir sembolü olduğunu dile getirdi.

Eğitim Programları ve Başarılar

TAÜ, Türkiye’nin önde gelen üç üniversitesi olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi'nin programlarını uygulayarak eğitim vermeye başlayacak. Bilgisayar mühendisliği ODTÜ, endüstri mühendisliği İTÜ ve gıda mühendisliği Hacettepe Üniversitesi'nin müfredatıyla eğitilecek.

Özvar, bu üniversiteye kayıt yaptıran yaklaşık 90 Azerbaycanlı öğrencinin yüksek puanlar almasının son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Türk Dünyasında Eğitim İşbirliği

Özvar, Türk ve İslam dünyasındaki birçok ülkeyle işbirliklerini artırmayı hedeflediklerini, eğitim alanındaki hareketliliklerin, ortak diploma programlarının toplumları daha da yakınlaştıracağını ifade etti. Amacının, Türk ve İslam dünyasındaki üniversiteleri bir araya getirerek, eğitim ve bilim alanındaki güçleri birleştirmek olduğunu kaydetti.

Resmi İmza Töreni

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin kuruluşuna ilişkin mutabakat zaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in huzurunda 19 Şubat 2024'te Ankara'da imzalanmıştı.

Yeni yükseköğretim modeli olarak, uluslararası öğrencilere yönelik eğitim sağlayacak TAÜ, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve iki ülkenin bilimsel araştırma kapasitelerinin bir araya getirilmesi hedeflerine yöneliyor.

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin (TAÜ) faaliyete başlaması münasebetiyle geldiği Bakü'de basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.