Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'deki Güncel Gelişmeler: Yangın İzleme Sisteminden Bilişim Okullarına

Türkiye'de orman yangınları yüksek teknolojiler ile izlenirken, bilişimde yeni fırsatlar sunuluyor. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 10:43
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 10:43

Türkiye'deki Güncel Gelişmeler: Yangın İzleme Sisteminden Bilişim Okullarına

Türkiye'deki Güncel Gelişmeler

22 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşen olaylar, ülke genelinde önemli başlıkları oluşturdu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ormanların yangın tehdidine karşı 14 İHA ve 368 kamerayla izlendiğini doğruladı. Yumaklı, "Yangın önleme tesisleri yapılarak ve mevcut tesislerin bakımı tamamlanarak çıkabilecek yangınların büyüme riski azaltılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Bilişim Vadisi'nde Kodlama Fırsatları

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, öğrencilerin "42 Yazılım Okulları" projesi ile kodlama öğrenme fırsatı bulduklarını belirtti. Tüzgen, "Yazılımcı olmak isteyen öğrencilerimiz, puanları tutmadığı için istemedikleri bir üniversitenin istemedikleri bir bölümüne muhtaç değil. Biz öğrencilere 42 okullarında ücretsiz eğitim alabilecekleri bir model sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Rezervasyon Ödemelerinde Dikkat

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatil rezervasyonlarında ödemelerin seyahat acentelerinin kurumsal IBAN'ına yapılması gerektiğini belirtti. Bağlıkaya, "Rezervasyon yapıldığında ödeme, seyahat acentelerinin kurumsal IBAN'ına yapılır. Ancak seyahat acentesi olmayan kişiler ödemeleri şahsi IBAN'larına almak suretiyle mağduriyete yol açmaktadır" diye ekledi.

Yapay Zeka ve Veri Güvenliği

Pavo Group Yönetim Kurulu Başkanı Alper Özbilen, yapay zeka araçlarının veri gizliliği sorunlarını artırabileceğine dikkat çekti. Özbilen, "Yapay zeka araçlarının veriye ulaşma iştahı diğer hiçbir teknolojide olmadığı kadar yüksek. Bu süreç, önemli veri gizliliği risklerine neden olmaktadır" dedi.

Türkiye'de Motosiklet Sayısındaki Artış

Kilis, Manisa, Muğla ve Iğdır'da motosiklet sayısı otomobile oranla artış gösterdi. Motosiklet sayısının en yüksek olduğu il Muğla olarak kaydedilirken, en büyük fark Kilis'te ortaya çıktı.

Emtia Piyasasında Öne Çıkan Gelişmeler

ABD seçimleri, Çin ve Brezilya'daki gelişmeler emtia piyasasında etkisini gösterdi. Brezilya'da artan yağışların ardından kahve fiyatları düşerken, pamuk ve şeker fiyatlarında da gerilemeler gözlemlendi.

İstanbul'un Yangın İzleme Sistemleri

İstanbul Orman Bölge Müdürü Celal Pir, yangınları yüksek teknoloji ile izlediklerini vurguladı. "Yangın Yönetim Sistemi, meteorolojik erken uyarı sistemleri, termal radarlar ve mobil görüntü aktarma sistemleri aracılığıyla yangın riski sürekli olarak takip edilmektedir" diye belirtti.

Büyükada'daki Edebiyatçıların Sığınağı

Ksidas Kitabevi, birçok ünlü edebiyatçıyı ağırlayan tarihi bir mekan olarak öne çıkmakta. Dükkan sahibi Mihail Paşa, "1995 yıllarına kadar sabah 05.30'da gazete için dükkanı açıyordum ama şimdi gazete okuma devri bitti" dedi.

Paris 2024 Olimpiyatları

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyatları'nda 102 sporcuyla madalya yarışı verecek. Türkiye'nin olimpiyat kafilesinde kadın sporcu sayısı, erkeklerden fazla olacak.

Fenerbahçe'nin Avrupa Şansı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımına karşı 271. kez sahne alacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa'daki 270 karşılaşmasında 107 galibiyet elde etti.

Anadolu Ajansı'nın yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz.