Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'den Yeni Akıllı İlaç Çalışması ve Daha Fazlası

Türkiye, lenf kanseri için yeni bir akıllı ilaç denemelerine öncülük ediyor. Ayrıca tatil sezonu ve diğer konular gündemde.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:43
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:43

Türkiye'den Yeni Akıllı İlaç Çalışması ve Daha Fazlası

Türkiye, Lenf Kanseri İçin Yenilikçi Bir Çalışmaya Öncü Oluyor

26 Temmuz 2024 - Türkiye, lenf kanseri hastaları için yürütülen yeni bir akıllı ilaç çalışmasına liderlik ediyor. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Faz-1 Klinik Araştırma Merkezi, lenfomanın alt tipi için uluslararası yeni "akıllı ilaç" çalışmasına yönelik gönüllü taramalarını başlattı.

Prof. Dr. Hakan Ergün merkez sorumlusunun açıklamalarına göre: "Daha önce en az iki farklı tedavi uygulanmış ancak yanıt alınamamış hastalar için uygulanan bir ilacın klinik denemelerini gerçekleştiriyoruz. Türkiye'deki bu tedaviyle ilgili klinik çalışmaları başlatan üç merkezden biriyiz ve dünyada ilk olmanın da gururunu yaşıyoruz."

Mesleki Eğitime Dikkat Çekiliyor

İTO Başkanı Avdagiç, mesleki eğitim hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu:

  • "Meslek lisesinde 6 çocuğumuzdan sadece biri mesleğini yapıyor. Yetiştirdiğimiz gençler eğitimini aldığı mesleği yapmıyorsa, sistemimizi gözden geçirmemiz şart."
  • "Üniversite ve mesleki eğitim, yetkin personel yetiştirilmesi konusunda birbirine zarar vermemeli."

Düğün Sezonundaki Kuaförlerden Talep

Ankara Kuaförler Esnaf Odası Başkan Vekili İsmail Uğur, düğün sezonunda kuaförlerin haftada bir gün izin düzenlemesine kademeli geçiş talep etti:

"Bu uygulama, esnafın dinlenmesi ve haksız rekabetin önüne geçilmesi adına önemli bir adım; ancak uygulamanın düğün sezonunda değil, ocak ayında başlatılması daha faydalı olabilirdi."

Turizmde Yoğun Yolcu Akışı

Turizm merkezlerindeki havalimanları, ilk 6 ayda 69 milyondan fazla yolcu ağırladı. Geçen yılın ilk yarısına göre yolcu sayısında %8,6 artış gerçekleşti. İstanbul Havalimanı 38,1 milyon, Antalya Havalimanı 14,6 milyon, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ise 5,3 milyon yolcuya hizmet verdi.

İstanbul'da Karavan Tartışmaları

Kovid-19'un etkisiyle artan karavan talebi, İstanbul'da park sorununa neden oldu. Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ, "Karavan yaşam tarzı, şehir içerisinde uygun değil. Etik olmayan bir duruma yol açıyor," dedi.

Şampiyon Taha'nın Hedefleri

Paris 2024 Olimpiyatları'na katılacak olan güreşçi Taha Akgül, "Hedefim kesinlikle altın madalya. Bizim için bebek süreci de yaklaşıyor. İnşallah iki sevinci bir arada yaşarız," diye konuştu.

Galatasaray'dan Yeni Transfer

Elias Jelert, Galatasaray tarihindeki 203. yabancı futbolcu oldu. Danimarkalı futbolcu, kulübün tarihine kayıtlı üçüncü Danimarkalı oyuncu olarak geçiyor.

Anadolu Ajansı'nın yayımladığı bu haberler, güncel gelişmeleri takip etmek isteyenler için kapsamlı bir bakış sunuyor.