Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'dan Paris 2024 Olimpiyatlarına Sert Tepki

Patrik Maşalyan, Paris 2024 Olimpiyatları açılış törenini kınadı; Hristiyan inançlarına hakaret ettiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 20:44
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 20:44

Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'dan Paris 2024 Olimpiyatlarına Sert Tepki

Patrik Maşalyan'ın Açıklamaları

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılış töreninde sergilenen performansı kınadı. Sosyal medyada "Uluslararası Olimpiyat Komitesi Dikkatine" başlıklı bir paylaşımda bulunan Maşalyan, bu etkinlikte Hristiyan inancına yapılan hakareti eleştirdi.

Hristiyan İnancının Aşağlanması

Maşalyan, yaptığı açıklamada "Bir Hristiyan önder olarak Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sergilenen Hristiyan inancını aşağılamaya yönelik performansı kınadığımı belirtmek isterim" ifadelerini kullandı. Açıklamasında, "İnancımızın en kutsal anı olan Rabb'imiz İsa Mesih'in Son Akşam Yemeği'yle alay etmeyi hedefleyen çirkin mizansen dünya Hristiyanlarını derinden yaralamıştır" dedi.

Uluslararası Sportif Etkinliklerin Anlamı

Maşalyan, Olimpiyat Oyunları'nın uluslararası bir spor etkinliği olarak toplumlar arası uyum ve barışı artırmak amacı taşıması gerektiğini vurguladı. Ancak, bir azınlığa ait inancın aşağılanmasının kabul edilemeyeceğini belirtti. Şunları ekledi:

  • "Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ni ve yetkililerini şahsım ve Kilisem adına kınıyorum."
  • "LGBT toplumu kendilerine yapılan küçük bir eleştiriye bile tahammül göstermezken, diğer inançlara saldırma hakkını kendilerinde görüyorlar."
  • "Bu saygısız tavır, en nihayetinde kendi davalarına zarar verecektir."

Gelecek İçin Umutlar

Patrik Maşalyan, son olarak, “Umuyorum ki kapanış seremonisinde benzer aşırılıklara izin vermezsiniz. Bu skandalla, henüz başlamadan gölgelenen Olimpiyat Oyunları’ndaki pürüzlerin giderilerek gerçek amacına hizmet edeceğini ummak istiyorum" ifadelerini kullandı.