Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye, Filistinli Siyasi Birliğe Destek Veriyor

Dışişleri Bakanlığı, Pekin'deki Filistinli oluşumların birlik bildirisine memnuniyetle yaklaştı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 18:15
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 18:15

Türkiye, Filistinli Siyasi Birliğe Destek Veriyor

Türkiye'nin Filistinli Siyasi Birliğe Desteği

Türkiye, Filistinli siyasi grupların Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirdikleri toplantıda milli birliği sağlamak amacıyla kabul ettikleri bildiriyi takdirle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, yapılan yazılı açıklamada, "Filistinli siyasi oluşumların Pekin Toplantısı'nda kabul ettikleri bildiriden memnuniyet duyuyoruz." ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, "Çin'in ev sahipliği yaptığı bu toplantıda, Filistinliler arasında uzlaşma sürecinin desteklenmesi çok önemlidir," denildi.

Geçmişten Günümüze Birlik Arayışı

Son dönemde, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar ve Batı Şeria ile Doğu Kudüs'teki baskıların artmasıyla birlikte, Filistin'de siyasi birliğin sağlanmasının aciliyeti artmıştır. Açıklama, Pekin'de kabul edilen bildirideki adımların bir an önce hayata geçirilmesini ve ülkemizin uzun süredir devam eden desteğiyle olumlu sonuçlar elde edilmesini umduğunu belirtti.

Pekin Diyaloğu ve Katılımcı Gruplar

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Fetih Hareketi ve Hamas gibi önemli Filistinli grupların Pekin'de gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda, geçici uzlaşı hükümeti kurma niyetlerini ortaya koyan bir bildiri imzaladıklarını duyurdu. 21 Temmuz'da başlayan uzlaşı görüşmeleri neticesinde, 14 Filistinli grubun üst düzey temsilcileri, "Pekin Diyaloğu"nu imzalayarak ortak bir siyasi gelecek için adımlar atmaktadır.