Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye Innovation Week 2024 İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye Innovation Week 2024, girişimciliği desteklemek için geri sayımda. Detaylar ve TİM açıklamaları burada.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 13:47
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 13:47

Türkiye Innovation Week 2024 İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye Innovation Week 2024 İçin Geri Sayım Başladı

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, Türkiye'nin gelişiminin girişimciliğe ve bunun da inovasyona dayandığını vurguladı. Karavelioğlu, "Türkiye Innovation Week, gençlerimize girişimcilik konusunda rehberlik ederken, ülkemizin kalkınmasına da büyük katkı sağlıyor," dedi.

Etkinlik Detayları

TİM tarafından düzenlenen bu yılki etkinlik, 10 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Ana tema olarak "Out of the Box: Human, Culture, Model" belirlendi.

Girişimcilik Ekosisteminin Gelişimi

Girişimciliğin gelişmesinin inovasyondan geçtiğinin altını çizen Karavelioğlu, etkinliklerin gençlere inovasyon süreçlerinde nasıl aktif rol alabilecekleri konusunda bilgi sağlamayı amaçladıklarını belirtti. "Out of the Box" felsefesiyle kutunun dışında bir düşünce yapısını yaygınlaştırma hedefleri olduğunu ifade etti.

Yatırım Destekleri ve Projeler

Karavelioğlu, TIW24 içerisinde genç girişimcilere özel alanlar oluşturulduğunu, burada girişimcilerin investorlarla bir araya geleceğini belirtti. TIW24 kapsamında yatırımcı görüşmeleri ve fon bilgileri sağlanacak.

2 Binden Fazla Girişimciye Destek

TİM-TEB Girişim Evleri'nin 2015'ten beri Türkiye Innovation Week'te yer aldığını dile getiren Karavelioğlu, bugüne kadar 2 binin üzerinde girişimciye destek sağladıklarını aktardı. Ayrıca, Türkiye'nin en büyük açık inovasyon ekosistemlerinden biri olan İnovaTİM, birçok üniversitede gençlere destek vermeye devam ediyor.

Öğrencilerin inovasyon alanında gerçekleştirdiği projelerin detaylarına ve bu projelerin uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etme potansiyeline de değinen Karavelioğlu, girişimcilerin daha fazla destek alması için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Bu yılki etkinlikte başarılı girişimcilerin de yer alacağını sözlerine ekledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24'e nasıl...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24'e nasıl hazırlandıklarını ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için yıl boyunca yaptıklarını anlatmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.