Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye: İsrail'in UNRWA'yı Terör Örgütü İlan Etme Çabaları Kabul Edilemez

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in UNRWA'yı terör örgütü ilan etme girişimlerini kınadı ve destek çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 14:25
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 14:25

Türkiye: İsrail'in UNRWA'yı Terör Örgütü İlan Etme Çabaları Kabul Edilemez

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan Sert Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)'yı "terör örgütü" olarak tanımlama çabalarını katı bir üslupla eleştirdi. Bakanlık, bu tür nitelendirmelerin özellikle Gazze bölgesindeki sivil halkı hedef alan İsrail saldırılarıyla çeliştiğini belirtti.

İsrail'in UNRWA'ya Yönelik Saldırıları

Açıklamaya göre, son dokuz ay içinde yaklaşık 200 Birleşmiş Milletler çalışanının hayatını kaybettiği bir süreçte, İsrail'in UNRWA'yı terör örgütü olarak nitelendirmesi asla kabul edilemez. Bakanlık, İsrail parlamentosunun bu girişimlerinin Filistin halkını ve kimliğini yok etme çabalarının bir parçası olduğunu ifade etti.

UNRWA’nın Rolü ve Önemi

1949 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kurulan UNRWA, milyonlarca Filistinli mülteciye temel hizmetler sunmakta ve onların kendi topraklarına dönüş haklarının simgesi olmaktadır. Türkiye, UNRWA'nın bu işlevinin önemine vurgu yaptı ve İsrail'in bu ajansı itibarsızlaştırma çabalarının Filistinli mültecilerin haklarını tehdit ettiğini belirtti.

Uluslararası Destek Çağrısı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu UNRWA'ya yönelik saldırılar karşısında seslerini yükseltmeye ve bu kuruma destek vermeye davet etti. Türkiye, UNRWA'ya olan güçlü desteğini sürdüreceğini ifade etti.

İsrail Meclisindeki Gelişmeler

Öte yandan, İsrail meclisinde UNRWA'yı terör örgütü olarak ilan eden, kurumsal çalışmalarını yasaklayan ve çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören üç yasa tasarısı kabul edilmiştir.