Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'nin Kuzeyinde Sağanak ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'da fırtına ve gök gürültülü sağanak bekliyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 13:55
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 13:55

Türkiye'nin Kuzeyinde Sağanak ve Fırtına Uyarısı

Yurt Genelinde Hava Durumu Uyarısı

Türkiye'nin bazı bölgeleri için Meteoroloji tarafından sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacağı bildirildi. Doğu Karadeniz'in batısında ise fırtına bekleniyor.

Orta Karadeniz Bölgesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Orta Karadeniz'de akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların etkisi artacak. Bu durum özellikle Samsun ve Ordu çevrelerinde görülünce, yerel olarak kuvvetli ve bazı bölgelerde çok kuvvetli sağanak beklentisi de söz konusu.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise yarın, öğle saatlerinden itibaren Erzurum'un kuzeyi ile Kars ve Ardahan civarında da gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması öngörülüyor.

Denizlerde Fırtına Uyarısı

Rüzgarın yarın sabah itibarıyla Doğu Karadeniz'in batısında (Sinop-Samsun) batı ve kuzeybatı yönünden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın özellikle pazar sabahı etkisini kaybetmesi beklenirken, ulaşım alanında olabilecek aksamalar için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

Vatandaşların hava koşullarını takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.