Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye Orman Yangınlarıyla Mücadelede Güçlü Önlemler Alıyor

Türkiye, orman yangınlarına karşı güçlü bir filosu ile önlem alarak global ölçekte sayılı ülkelerden biri oldu. Yangınlar üzerindeki endişeler artıyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 10:43
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 10:43

Türkiye Orman Yangınlarıyla Mücadelede Güçlü Önlemler Alıyor

Türkiye Orman Yangınlarına Karşı Güçlü Önlemler Alıyor

23 Temmuz 2024 - Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelede güçlendirdiği filosu ile dikkat çekiyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, "İklim kriziyle birlikte yangınlarda geçen yıla göre sayısal olarak 2 katlık bir artış var. Önümüzdeki yıllarda bunun daha da artmasından korkuyoruz, bu yüzden şimdiden tedbirlerimizi alıyoruz" ifadesini kullandı. Ayrıca, Türkiye'nin İHA'larının yangınları başlangıç aşamasında tespit ederek yangın yönetim merkezine bildirebildiği vurgulandı.

Ayasofya 4 Yılda 25 Milyon Ziyaretçi Ağırladı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 24 Temmuz 2020'de ibadete açılmasının ardından 4 yıl içinde yaklaşık 25 milyon ziyaretçiyi ağırladı. İstanbul Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, ibadete açıldığı günden itibaren birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi" açıklamasında bulundu.

ABD’de Yapay Zeka Endişeleri Artıyor

ABD’de yapay zekanın mahremiyet ve bilgi güvenliği üzerindeki olumsuz etkilerine yönelik toplumsal endişeler artış gösterdi. Tüketicilerin %67'si sahte içeriklerden, %65'i dolandırıcılardan ve %63'ü mahremiyet ihlallerinden endişe duyuyor.

C-Tech Yerli Kara Kutusunu Tanıttı

Yerli teknoloji firması C-Tech, hava araçları için geliştirdiği "kara kutu"yu ilk kez Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda tanıttı. CTech Genel Müdürü Cüneyd Fırat, bu ürünün zorlu dış koşullara rağmen kayıtların korunmasını sağlayacağını belirtti.

İrlanda Meclisi'nden Gazze'ye Çağrı

İrlanda Meclisi Parlamenter Başkanı Fearghail, "(Gazze'deki) katliama ve vahşete son verilmesi gerekiyor. Zaman doluyor, bu konunun bir an önce çözülmesine ihtiyacımız var" dedi.

Üniversite Tercih İpuçları

Üniversite adayları için tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler YTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz tarafından vurgulandı. Deniz, adayların ilgi ve yeteneklerini dikkate almalarının önemine değindi.

Türkiye'nin Olimpiyat Tarihinde Madalyalar

Türk milli sporcular, Yaz Olimpiyat Oyunları tarihinde toplamda 104 madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Türkiye, olimpiyatlardaki ilk madalyasını 1936 Berlin Oyunları'nda kazanmıştır.

Paris 2024 Olimpiyatları'na Doğru

2020 Tokyo Olimpiyatları, tarihin en yüksek katılımlı olimpiyatı olarak kayıtlara geçti. Ayrıca, A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Olimpiyatları için madalya hedefliyor ve mücadele edecekleri grupta İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti bulunuyor.