Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye, Yemen'deki Gerilimle İlgili Mutabakatı Destekliyor

Türkiye, Yemen'deki taraflar arasındaki mutabakati olumlu buldu ve kalıcı çözümler bekliyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 20:08
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 20:08

Türkiye, Yemen'deki Gerilimle İlgili Mutabakatı Destekliyor

Türkiye, Yemen'deki Mutabakatı Destekliyor

Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de taraflar arasında gerilimi azaltmak amacıyla sağlanan mutabakatı büyük bir memnuniyetle karşıladı. Bakanlık, bu konudaki tutumunu yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Yemen'deki İhtilaf ve Çözüm Süreci

Açıklamada, "Varılan mutabakatın, Yemen'deki iç ihtilafa temel alarak kapsamlı bir siyasi çözüm bulma yolunu açmasını umuyoruz. Yemenli tarafların yapıcı diyalog aracılığıyla ülkenin barış ve istikrarı için odaklanmalarını bekliyoruz," ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin Destek Mesajı

Türkiye'nin, Yemen'in toprak bütünlüğü ve ulusal birliğini desteklemeye devam edeceği vurgulandı. Bu kapsamda, bankacılık ve havacılık alanlarında da önemli adımlar atılmış durumda.

Hava Taşımacılığı Anlaşmaları

Yemen'deki hükümet ile Husiler arasında, bankacılık ve havacılık sektörlerinde bazı önlemlerin uygun olduğu belirtildi. Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, anlaşmanın ardından Sana ile Ürdün arasında seferlerin yeniden başlayacağını ve günde üç sefer yapılacağını duyurdu. Ayrıca, Hindistan ve Kahire'ye de talebe göre seferlerin düzenleneceği aktarıldı.