Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye-Yunanistan Hackathonu Çevrimiçi Süreci Başladı

Türkiye-Yunanistan Hackathonu, girişimciliği ve işbirliğini güçlendirmek için çevrimiçi sürecine başladı.

Yayın Tarihi: 22.01.2025 14:31
Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 14:31

Türkiye-Yunanistan Hackathonu Çevrimiçi Süreci Başladı

Türkiye-Yunanistan Hackathonu Çevrimiçi Süreci Başladı

Uluslararası işbirliğini artırmak, girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve iki ülke arasındaki kültürel ve teknolojik bağları güçlendirmek amacıyla düzenlenen Türkiye-Yunanistan Hackathonunin çevrimiçi süreci başladı.

Bilişim Vadisi tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinlik, THE Athens Startup Business Incubator ile işbirliği içinde düzenleniyor. Seçilen 40 takım, yenilikçi projeler geliştirmek üzere birleştirilerek 20 takıma dönüştürüldü.

Eğitim ve Mentorluk İmkanları

Katılımcılar, fikir oluşturma, iş modeli geliştirme ve asansör konuşması gibi kritik konularda eğitim alarak projelerini ilerletme fırsatı buluyor. Ayrıca, iki ülkeden seçilen 20 deneyimli mentor, katılımcılara rehberlik ediyor.

Final Süreci ve Ödüller

Hackathonun ilk aşamasında başarılı olan ekipler, 20-21 Şubat tarihlerinde Bilişim Vadisi Kocaeli Kampüsü'nde düzenlenecek yarı finale katılacak. Yarı finalde başarıl olup, finale çıkmayı başaran 6 takım, 26-27 Şubat tarihlerinde Atina'da büyük ödül için projelerini sunma şansı elde edecek. Birinci, ikinci ve üçüncü takımlar sırasıyla 20 bin, 10 bin ve 5 bin euro ödül kazanacak. Ayrıca, ilk üç takım, Bilişim Vadisi veya Atina Startup İş Kuluçka Merkezi'nden 6 ay boyunca kuluçka desteği alabilecek.

Etkileşim ve Girişimcilik Gelişimi

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, hackathonla Türkiye ve Yunanistan arasındaki girişimcileri ortak bir platformda bir araya getirerek akıllı şehirler, sürdürülebilir teknolojiler ve çevreci çözümler geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, etkinliğin yalnızca yenilikçi projelerin ortaya çıkmasına fayda sağlamadığını, aynı zamanda uluslararası işbirliği ve teknoloji transferiyle girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine de katkı sunduğunu ifade etti. Tüzgen, hackathonun genç girişimcilerin yaratıcı potansiyellerini gösterme ve iki ülke arasındaki kültürel, teknolojik bağları derinleştirme fırsatı sunduğunu vurguladı.

Uluslararası işbirliğini güçlendirmek, girişimcilik ekosistemini geliştirmek, iki ülke arasındaki...

Uluslararası işbirliğini güçlendirmek, girişimcilik ekosistemini geliştirmek, iki ülke arasındaki kültürel ve teknolojik bağları derinleştirmek amacıyla düzenlenen Türkiye-Yunanistan Hackathonu'nun çevrimiçi süreci başladı. Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.