Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uganda'da Hükümet Karşıtı Gösterilerde Gözaltılar

Uganda'da yolsuzluk karşıtı protestolar sırasında en az 70 kişi gözaltına alındı. Hükümetin istifası talep ediliyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 11:46
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 11:46

Uganda'da Hükümet Karşıtı Gösterilerde Gözaltılar

Uganda'da Protestolar ve Gözaltılar

Uganda'da yolsuzlukla mücadele amacıyla düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde en az 70 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ülkedeki muhalif gruplar, yolsuzluğa karşı seslerini yükseltmek için başkent Kampala ve diğer şehirlerde geniş çaplı protestolar gerçekleştirdi.

Güvenlik Güçlerinin Müdahalesi

Yerel basında yer alan haberlere göre, güvenlik güçleri protestoculara müdahale etti. Göstericiler, 23 Temmuz'dan bu yana yolları kapatarak hükümetin yolsuzlukla mücadelesini talep ediyor. Ayrıca, ABD ve İngiltere tarafından yolsuzluk iddialarıyla yaptırımlara maruz kalan Meclis Başkanı Anita Among'un istifasını istiyorlar.

Yönetimin Yanıtı

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, gösterilerin "dış güçler" tarafından kışkırtıldığını öne sürdü. Museveni, güvenlik güçlerinin yağma yapmak isteyen ve düzensizlik yaratmaya çalışan kişileri engellemeye çalıştığını belirtti.

Anita Among'un Açıklamaları

Öte yandan, yolsuzluk iddialarını reddeden Meclis Başkanı Anita Among, Batılı hükümetlerin kendisini hedef almasının nedenini, geçtiğimiz yıl eşcinsel karşıtı yasaların çıkarılmasındaki rolüne atfetti.