Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna, Çin'in Güvenlik Rolü Hakkında Umutlarını Yineledi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Çin'in küresel güvenlikte olumlu bir rol oynamasını bekliyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 11:23
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 11:23

Ukrayna, Çin'in Güvenlik Rolü Hakkında Umutlarını Yineledi

Ukrayna'nın Çin'le Güvenlik İşbirliği Beklentisi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Çin'in bölgesel ve küresel güvenliğin sağlanmasında yapıcı bir rol oynamasını ümit ettiğini ifade etti. Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin davetiyle Çin'e gerçekleştirdiği ziyaret öncesi yaptığı açıklamalarda, bazı önemli konulara değindi.

Rusya-Kuzey Kore Anlaşması ve Tehditler

Kuleba, Rusya ile Kuzey Kore arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması'nın, bölgedeki güvenlik dengesine tehdit oluşturduğunu belirtti. Bu bağlamda, Kuzey Kore askerlerinin Ukrayna topraklarında bulunduğuna dair bir delil olmadığını ifade eden Kuleba, bununla birlikte Pyongyang yönetiminin, Rusya'ya Ukrayna'da kullanmak üzere 2,6 milyon adet top mermisi ve 60 balistik füze tedarik ettiğini öne sürdü.

Çin'le Birlikte Mücadele Vurgusu

Dmitro Kuleba, Çin ile birlikte bu tehdide karşı koymanın önemine değinerek, "Bu tehditlere birlikte karşı koymalı ve bunları küresel bir sorun olarak ele almalıyız." dedi. Ayrıca, Rusya'nın farklı ülkelerden paralı askerler topladığını ve bu kişilerin, Rus ordusunda savaşmaları için kandırıldıklarını iddia etti.

Putin'in Kuzey Kore Ziyareti

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 19 Haziran'da Kuzey Kore'ye resmi bir ziyarette bulunmuş ve bu ziyaret sırasında taraflar arasında kapsamlı bir stratejik ortaklık anlaşması imzalanmıştı.