Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: "Rusya ile Müzakere Yapmaya Hazırız"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, müzakere için istekli olduklarını vurguladı, Çin ile ilişkiler üzerine konuştu.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 12:26
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 12:26

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: "Rusya ile Müzakere Yapmaya Hazırız"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Müzakerelere Açıklık Getirdi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Çinli mevkidaşı Vang Yi ile gerçekleştirdiği görüşmede, "Rus tarafıyla müzakere yürütmeye istekli ve hazırız" açıklamasında bulundu.

Çin ile Dostluk Vurgusu

Görüşme, Xinhua ajansının haberine göre, Kuleba’nın Çin'e düzenlediği resmi ziyareti sırasında Guangzhou kentinde yapıldı. Vang, iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde gelişmesi gerektiğini belirtti.

İkili İlişkilerde İstikrar

Vang, Çin ve Ukrayna arasında on yıllık bir stratejik ortaklık bulunduğunu ifade ederek, bu süreçte ikili işbirliklerinin sürekli olarak ilerlediğini vurguladı.

Kuleba ise, müzakerelerin bağımsız, adil ve kalıcı bir barış sağlama amacı taşıması gerektiğini dile getirdi. Çin’in uluslararası barış sağlama konusundaki olumlu yaklaşımını desteklediklerini belirten Kuleba, iki ülkenin yalnızca stratejik ortaklık değil, aynı zamanda önemli bir ticaret ortağı olduklarını ifade etti.

Tek Çin Politikası Desteği

Ayrıca Kuleba, Ukrayna’nın Çin’in "tek Çin" politikasını desteklediğini belirterek, iki ülke arasındaki ekonomi, ticaret ve tarım alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesini ümit etti.

Kuleba'nın Ziyareti

Rusya-Ukrayna savaşının patlak verdiği 2022 yılı sonrası, Kuleba’nın Çin’e gerçekleştirdiği bu resmi ziyaretin cumaya kadar devam etmesi bekleniyor.