Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: "Rusya ile Müzakereye Hazırız"

Kuleba, Çin Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede Rusya ile müzakerelere hazır olduklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 14:51
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 14:51

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: "Rusya ile Müzakereye Hazırız"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın Çin Ziyareti

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Çinli mevkidaşı Vang Yi ile gerçekleştirdiği görüşmede, "Rus tarafıyla müzakere yürütmeye istekli ve hazır olduklarını" ifade etti.

Görüşme Detayları

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuleba'nın Guangcou kentinde Vang ile bir araya geldiği belirtiliyor. Vang, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Çin ve Ukrayna'nın İşbirliği

Vang, "Çin ve Ukrayna dost ülkeler olup, on yıldan fazladır süren bir stratejik ortaklıkları bulunmaktadır" diyerek, ikili işbirliğinin uzun yıllar boyunca devam ettiğinin altını çizdi. Ayrıca, Ukrayna'daki çatışmanın yayılma riski olduğuna dikkat çeken Vang, Pekin yönetiminin bu krize siyasi bir çözüm bulunması adına çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

Müzakere ve Destek Açıklamaları

Kuleba, müzakerelerin bağımsız, adil ve kalıcı bir barışı hedeflemesi gerektiğini belirtti. Çin'in uluslararası barışı sağlama konusundaki olumlu ve yapıcı rolünü takdir ettiklerini söyleyen Kuleba, ayrıca iki ülkenin stratejik ortaklıklarının yanı sıra önemli bir ticaret ortağı olduklarını ifade etti.

Ukrayna'nın Politika Desteği

Kuleba, Ukrayna'nın Çin'in "tek Çin" politikasını desteklediğini ve iki ülke arasındaki ekonomi, ticaret ve tarım gibi çeşitli alanlardaki işbirliğini geliştirme konusunda umutlu olduğunu kaydetti. Kuleba'nın, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 2022'den bu yana Çin'e yaptığı ilk resmi ziyaretin bu cuma kadar sürmesi bekleniyor.