Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha SAHA EXPO 2024'te Konuştu

SAHA EXPO 2024'te Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, etkinliğin önemini vurguladı ve destek talep etti.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 14:25
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 14:25

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha SAHA EXPO 2024'te Konuştu

Ukrayna Dışişleri Bakanı SAHA EXPO 2024'te Konuştu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, İstanbul'da gerçekleştirilen SAHA EXPO 2024'ün açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Etkinliği, "inovasyonun, teknolojinin ve ilerlemenin merkez üssü" olarak tanımlayan Sybiha, savunma sanayisi alanındaki en büyük organizasyonlardan biri olduğunu vurguladı.

Önemli Bir Katılım

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen fuar, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın desteğiyle hayata geçiriliyor. Anadolu Ajansı ise global iletişim ortağı olarak etkinliğe katkı sağlamaktadır.

Ukrayna'ya Destek Vurgusu

Açılış törenine katılan Haluk Bayraktar, Bakan Sybiha'ya altın işlemeli Ukrayna motifleri taşıyan bir KIZILELMA maketi hediye etti. Ardından Sybiha, Türkiye’de bulunmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirerek, "Savaş hâlinde olan bir ülkenin bakanı olarak SAHA EXPO gibi bir etkinliğe katılmak çok önemli. Burada olmaktan mutluyum," dedi.

Tüm Müttefiklere Çağrı

Sybiha, Ukrayna'ddaki savaş bağlamında müttefik ülkelere dayanışma çağrısında bulunarak, "Ukrayna'da kapsayıcı bir barış için ortak bir çaba gerekiyor. Müttefiklerimizin desteğine ihtiyacımız var," ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda, katılımcılara Ukrayna pazarını daha yakından tanımalarını tavsiye eden Sybiha, açılış töreninin ardından katılımcılarla toplu bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı...

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı başladı. Programa katılan Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, konuşma yaptı.