Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna, Hong Kong'dan Rusya'nın Yaptırımlarını Aşmasını Önleyici Tedbirler Talep Etti

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Hong Kong'u Rusya'nın yaptırımları aşma aracı olmaktan korumak için tedbir çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 13:13
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 13:13

Ukrayna, Hong Kong'dan Rusya'nın Yaptırımlarını Aşmasını Önleyici Tedbirler Talep Etti

Ukrayna, Hong Kong Yönetimine Tedbir Çağrısı Yaptı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya'nın Batı yaptırımlarını atlatarak yararlanmasını önlemek amacıyla Hong Kong yönetimine çağrıda bulundu. Bakan, resmi ziyaret için bulunduğu Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde Baş Yönetici John Lee Ka-chiu ile bir araya geldi.

Hong Kong Yönetimi Yaptırımları Uyguluyor

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuleba’nın, Rusya’nın ve Rus şirketlerinin ABD ile Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırımlarını aşabileceği yerde oluşturulacak önlemlerin şart olduğunu vurguladığı belirtildi. Bu önlemlerin, Rusya’nın Ukrayna’daki insan öldürme eylemlerini azaltmak için gerekli olduğu ifade edildi.

Hong Kong'un İtibarı ve Hukukun Üstünlüğü

Kuleba, Rusya'nın entrikalarının Hong Kong'un hukukun üstünlüğü ve liberal ekonomik yapısına zarar vermemesi gerektiğini belirtti. Diğer yandan, Hong Kong hükümeti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yaptırımlarını titizlikle uyguladığını açıkladı.

AB'nin Rusya Yaptırımları

Ukrayna'nın yaşadığı krizin ardından, AB Konseyi 22 Temmuz'da Rusya'ya yönelik ilk kez 2014'te başlatılan kısıtlayıcı tedbirlerin süresinin 31 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını duyurmuştu. Bu kapsamda, enerji, sanayi, teknoloji, ticaret ve finans gibi alanlar da dahil olmak üzere geniş kapsamlı yaptırımlar uygulanmakta.