Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna Kültürel Güçler Topluluğu Türkiye'de Baykar'ı Ziyaret Etti

Ukrayna'nın moral gücü, kültürel etkinliklerle Türkiye'de destek arayışında. Baykar ile işbirliği ve konser gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 11:34
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 11:34

Ukrayna Kültürel Güçler Topluluğu Türkiye'de Baykar'ı Ziyaret Etti

Ukrayna Kültürel Güçler Topluluğu, Baykar'ı Ziyaret Etti

Savaş koşullarında halkın moralini yükseltmek ve uluslararası destek sağlamak amacıyla etkinlikler düzenleyen Ukrayna Kültürel Güçler Topluluğu, Türkiye'yi ziyaret etti.

Türkiye Turu ile Kültürel Diplomasi

Ukrayna'daki savaş mağdurlarına psikolojik destek sağlamak ve sanat yoluyla askerlere moral vermek için çalışan topluluk, Türkiye'deki etkinlikleriyle iki ülke arasındaki kültürel diplomasiye katkıda bulunmayı hedefliyor.

Sanatçıların Turnesi

Altı müzisyenden oluşan grup, İstanbul, Eskişehir ve Ankara'yı kapsayan 10 günlük bir müzik turuna çıktı. Bu kapsamda, Ukrayna'nın kültürel mirasını modern bir yaklaşımla sunarak geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmayı amaçlıyor.

Grubun İstanbul'daki durakları arasında, Türk savunma sanayisinin önemli temsilcilerinden Baykar da yer aldı. Topluluk üyeleri, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile bir araya geldi ve Bayraktar TB2'nin üretildiği merkezde bir konser verdi.

Baykar'a Teşekkür

Konser öncesi bir konuşma yapan Mykolai Sierga, Baykar ve çalışanlarına teşekkür ederek, onların Ukrayna'nın başarılarında önemli bir rol oynadığını belirtti. Konserin açılışını, Bayraktar TB2 için yazılan "Bayraktar" şarkısıyla yaptılar.

Savaş Mağdurlarına Destek

Kültürel Güçler, hem askeri hem de sivil topluma yönelik büyük bir dayanışma gösteriyor. Profesyonel sanatçılar, iç göç eden bireyler ve savaşta etkilenmiş kişilere sanat yoluyla destek olmayı hedefliyor.

Topluluk, Türkiye'deki benzer kuruluşlarla işbirliği yaparak, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme çağrısında bulundu.

Savaş koşullarında halkın moral gücünü yükseltmek ve uluslararası toplumun desteğini sağlamak için...

Savaş koşullarında halkın moral gücünü yükseltmek ve uluslararası toplumun desteğini sağlamak için etkinlikler gerçekleştiren Ukrayna Kültürel Güçler Topluluğu, iki ülke arasındaki kültürel diplomasiye katkıda bulunmak amacıyla Türkiye'yi ziyaret etti. Topluluk üyeleri, ülke savunmasına yaptığı katkılarla "ulusal kahramana" dönüşen Bayraktar TB2'nin üretildiği Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’nde çalışanlarla bir araya gelerek Türkçe, Kırım Tatarcası ve Ukraynaca şarkılardan oluşan bir konser verdi.