Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna, Rusya'nın Kursk Bölgesindeki Petrol Tesisine Saldırı Düzenledi

Ukrayna ordusu, Rusya'nın Kursk bölgesindeki petrol depolama tesisine saldırarak önemli hasarlar verdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 13:47
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 13:47

Ukrayna, Rusya'nın Kursk Bölgesindeki Petrol Tesisine Saldırı Düzenledi

Ukrayna'dan Stratejik Bir Hamle

Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Kursk bölgesindeki 'Polevaya' petrol depolama tesisinin hedef alındığı bildirildi. Bu saldırı, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından Ukrayna savunma kuvvetlerinin koordineli ve başarılı çalışmaları olarak değerlendiriliyor.

Hedefteki Tesis ve Sonuçları

Açıklamada, "Bu gece Rusya'nın Kursk bölgesindeki 'Polevaya' petrol depolama tesisine saldırı gerçekleştirildi" ifadesi öne çıktı. İstihbarat bilgilerine göre, söz konusu tesisin bulunduğu bölgede düşmanın hava savunma sisteminin aktif olduğu belirtilirken, saldırı sonucunda tesis içerisindeki petrol ürünleri taşıyan tanklarda büyük patlamaların meydana geldiği ve yangın çıktığı aktarıldı.

Tesis ile İlgili Detaylar

'Polevaya' petrol depolama tesisi, toplam 7 bin metreküp hacme sahip 11 tanktan oluşmakta ve Rus ordusunun yakıt ihtiyacının bir kısmını karşılamakta. Saldırının, Ukrayna Güvenlik Servisi ve diğer savunma güçlerinin iş birliğiyle gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Ek Patlamalar ve Hasar Durumu

Ayrıca, Kursk bölgesindeki bir elektrik trafo merkezi yakınında da kuvvetli patlamalar olduğu bildirildi. Açıklamada, “Her iki tesiste meydana gelen hasarların sonuçları netliğe kavuşturulmaktadır” ifadesine yer verildi. Ukrayna ordusu, Rusya'nın askeri ve ekonomik potansiyelini zayıflatmak ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı gerçekleştirdiği silahlı saldırganlığı durdurmak için tüm tedbirleri almaya devam etmekte.